"Brauca ar mirušu cilvēku vienā mašīnā!"; sieviete atklāj mātes piedzīvoto

© Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay

Dagnija sociālajā tīklā Facebook pastāstījusi, ka viņas māte savulaik mājās devusies vienā mašīnā ar mirušu cilvēku.

"Stāsts no dzīves... Manas mammas jaunībā... kad visi draugi devās uz iemīļotu vietu, lai atpūstos (pie ūdenstilpes), kompānija, kurā arī bija bērni. Vieta bija zināma. Braukuši ne pirmo reizi. Viens no draugiem, kuram līdzi bija bērni, lēca ūdenī uz galvas. Diemžēl palika arī tā, kā ielēca. Pēkšņi parādījās stienis tajā pašā vietā, kur viņš lēca. Kādreiz nebija tādu glābēju, ātro, kas atbrauc. Nācās nu jau ar mirušu cilvēku braukt vienā mašīnā uz māju pusi.

Dagnija arī citiem cilvēkiem iesaka uzmanīties un sargāt sevi, lai šādu gadījumu būtu mazāk.

Facebook/ekrānšāviņš

Kādā populārā Rīgas pludmalē Juris Kalniņš, kurš pats palicis ratiņkrēslā pēc neveiksmīga lēciena ūdenī uz galvas, uzrunāja cilvēkus, kuri lēkāja ūdenī, aicinot viņus padomāt pirms pārgalvīgiem lēcieniem, kā arī dalījās ar savu stāstu un aicinājumu.

Dīvaini

Latvijā aptuveni 60% pieaugušo un 20% bērnu ir liekais svars, savukārt 25% ir aptaukošanās – liecina Pasaules veselības organizācijas dati. Viens no galējiem problēmas risinājumiem ir kuņģa samazināšanas operācijas, kas ir dārgas (vairāki tūkstoši eiro). Tuvākajā laikā par Eiropas fondu līdzekļiem tās paredzēts veikt 250 cilvēkiem. Iespējams, šo pakalpojumu varētu apmaksāt valsts, vēsta LTV.

Svarīgākais