"Tā ir jauna gadsimta domāšana!" Aculieciniece uzteic dabas saudzētājas

© Facebook/ekrānšāviņš

Vita sociālajā tīklā Facebook padalījusies ar pozitīvu pieredzi, atklājot, ka kādu vakaru nūjojusi gar jūru un pamanījusi divas jaunas sievietes, kuras pludmalē vākušas plastmasas maisiņus.

"Dievīgi skaists vakars, nūjoju gar jūru un redzu divas meitenes, jaunas sievietes, lēnā mierā lasa plastmasas maisiņus, kas tur mētājās, kopš jūra atkāpās. Prasu: vai nevajag palīdzēt. Nē, nevajagot, viņas smaidot saka, te jau neesot daudz... Es nūjoju tālāk, nu, ka nevajag, nevajag...bet tad jūtu, cik lipīgs ir šāds pozitīvisms. Es nūjas padusē un sāku vākt, kopā sanāca vesela čupa ar maisiņiem un citām drazām. Atpakaļceļā pateicu meitenēm lielu paldies," raksta Vita.

Sieviete atzīst, ka šī ir jauna gadsimta domāšana un attieksme, priecājas, ka to piekopj. Šīs dabas saudzētājas viņu patiesi iedvesmojušas. "Kalngale - Garciems - jūras krasts tīrs," apliecina Vita.

Facebook/ekrānšāviņš

Jāatzīmē, ka ļaudis sociālajos tīklos visai bieži sūdzas nevis par dabas mīļiem, bet gan par cilvēkiem, kuri pamanās piemēslot mežus un tur izgāzt savus atkritumus. Tā, piemēram, nesen kāda aculieciniece paudusi dusmas par meža piemēslotājiem, kuri atļāvušies dabā izmest vairākus iepirkumu maisiņus, kas bija pārpildīti ar atkritumiem.

Svarīgākais