Deviņgadīga meitenīte "ielaužas" vecmāmiņas mājā un pagūst viņu izglābt

© Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay

Kāda attapīga deviņus gadus veca meitenīte Amerikas Savienotajās Valstīs, Filadelfijā, izglābusi savas vecmāmiņas dzīvību, apjaušot, ka ar sirmgalvi kaut kas nav kārtībā, iekļūstot viņas mājā caur logu, vēsta "ABC News".

Keila Deivisa tika atvesta uz vecmāmiņas Džoisas Annas Deivisas māju 7. janvāra rītā. Meitenītes māte Donna Deivisa pastāstījusi, ka nolūkojusies, kā meita ieiet pa mājas vārtiem, un tad devusies prom.

Pēc tam, kad vecmamma nepienākusi pie durvīm, Keila nospriedusi, ka ir noticis kaut kas nelāgs. Viņa apgājusi apkārt mājai, pamēģinot atvērt logus un durvis, taču viss bijis ciet. Meitenīte pamanījusi, ka arī visā mājoklī ir izslēgta gaisma, dzirdējusi, ka iekšpusē nemitīgi zvana telefons. Zvanījusi Keilas māte, lai pārliecinātos, ka viņas bērnam viss ir kārtībā.

Keila pastāstījusi "ABC News", ka izmantojusi krēslu, lai tiktu līdz mājas augšdaļai, iekāpusi iekšā pa logu, kurš atradies virs ieejas durvīm. Meitenītes māte atzinusi, ka nespēj aptvert, kā viņai izdevies tikt iekšā pa logu. Nokļuvusi iekšā, Keila devās pa kāpnēm uz otro stāvu un atrada savu vecmāmiņu, kura piedzīvojusi smadzeņu asinsvadu aneirismu un kratījusies.

Keila atbildējusi uz mammas zvanu un lūgusi viņu braukt atpakaļ. "Mamma, brauc atpakaļ, lūdzu, brauc atpakaļ," meitenīte teikusi mammai, "es atradu vecmammu augšstāvā viņas guļamistabā un viņa kratās." Donna likusi meitai piezvanīt uz numuru 911, nekavējoties griezās atpakaļ un devās mājas virzienā. Viņa arī informējusi mediķus, piezvanot uz šo numuru.

Kad pie mājokļa ieradās policija, Keila pa logu izmeta mājas atslēgas, lai ielaistu likumsargus iekšā. Meitenīte palika pie vecmāmiņas un uzdeva viņai jautājumus, lai noturētu sirmgalvi pie samaņas līdz mediķu atbraukšanai.

"Tu esi lieliska," Donna teica meitai, "tu esi vislabākā, liels tev paldies par to, ka izglābi vecmāmiņas dzīvību."

Sirmgalve tika nogādāta slimnīcā, kur, kā apliecināja viņas meita Donna, ar katru dienu arvien vairāk atlabst.

Dīvaini

Rīdziniece Jūlija pirms nedēļas kopā ar 11 gadus veco dēlu devās uz tirdzniecības centru “Olimpia”, lai iegādātos zēnam drēbes skolai. Pēc nogurdinošas iepirkšanās Jūlija nolēma ieturēt pusdienas veikala ēdināšanas zonā, kur viņu sagaidījis nepatīkams pārsteigums, vēsta "Bez Tabu".

Svarīgākais