Mēs visi labi zinām, ka ''McDonald's'' frī kartupeļiem ir maz vai vispār nav nekādu labumu veselībai. Viņi ir pilni ar taukiem un nātriju. Tomēr zinātnieki esot atklājuši ko vēl nezināmu!
Kā ziņo Metro, japāņu zinātnieki no Jokohamas universitātes ''maķa'' kartupelīšos atklājuši ķimikāliju, kura var novērst matu izkrišanu. Šī ķimikālija ir dimetilpolsiloksāns (DMPS), kura atrodama McDonald's cepameļļā.
Ekspertimentu rezultātā tā esot laboratorijas pelēm radījusi biezāku kažoku nieka dažu dienu laikā.
Zinātnieki cer, ka viņu atklājums palīdzēs plikpaurības ārstēšanā, kura arī mūsdienās vēl ir nepārāk novēršama.
Bet tā kā DMPS parasti izmanto nevis uzturā, bet rotaļlietu, krūšu implantu, kosmētikas, ķites un plastelīna razošanā, tad kādā sakarā tā ir arī kartupeļos? Izrādās, McDonald's to tur pievieno, lai novērstu gardumu eļļošanos...