Pēc lielas nelaimes ģimene Salaspils novadā guļ teju zem klajas debess

© Ekrānšāviņš no video/Degpunktā

Salaspils novadā nelielai ģimenei nepieciešama līdzcilvēku palīdzība, lai atgrieztos pie normālas dzīves un cilvēka cienīgiem apstākļiem – nesen saimei nodega daļa no mājas un patlaban ļaudis nakšņo gandrīz vai zem klajas debess, jo trūkst līdzekļu jumta saremontēšanai, vēsta “Degpunktā”.

Initas kundzei ar dzīvesbiedru Nauri šis gads ir dažādu pārbaudījumu bagāts, nesen Naurim ārsti konstatēja smagu diagnozi - onkoloģisku saslimšanu, bet brīvdienās uguns liesma iemetās ģimenes dzīvesvietā - nelielajā dārza mājiņā Aconē, Salaspils novadā.

Pārdzīvotos briesmu brīžus Inita atceras nelabprāt, taču šis ir tas brīdis, kad bez līdzcilvēku palīdzības ģimenei neiztikt. Tājā dienā Nauris atbrauca no slimnīcas pēc kārtējas ārstu vizītes un vēlējās nomazgāties. Viņš iekurināja krāsni un gāja ēst pusdienas.

“Sēdējām virtuvē, ēdām pusdienas. Un momentā liesmas sāka nākt, pa šejieni nāca liesmas [rāda], ābele apdega. Pa visām malām nāca liesmas,” stāsta Inita, norādot, ka Naurim no dzēšanas rokas bija čūlās, acis cieta.

Izmisuma brīdī nedz Inita, nedz Nauris nevarēja operatīvi izsaukt ugunsdzēsējus, jo nevienam pa rokai nebija telefona, turklāt abi līdz pēdējam cērēja tikt galā ar liesmām pašu spēkiem. Šoreiz no pilnīgas iznīcības paglāba laimīga apstākļu sakritība. Glābēji paši atrada degšanas vietu. Ugunsdzēsēji esot braukuši uz ciematu, kur dega šķūnīšu, kad ieraudzīja liesmas Initas un Naura mājā, un viena glābēju mašīna iegrieza pie viņiem, izaucot pārējot. Kopumā deviņas ekipāžas strādāja pie ugunsnelaimes likvidēšanas.

Ugunsdzēsēji vairākas stundas cīnījās ar liesmām, lai glābtu ģimenes māju un tas viņiem izdevās. Postažas nodarītie zaudējumi ir ievērojami, tomēr Naurim ar Initu vismaz palikušas četras sienas un ir kur pārlaist nakti, kaut gan gulēšana namā bez jumta, protams, ir neērta, bet citu patvērumu ģimene nevar atļauties. Pašiem vien pensija.

Tikt pie jauna jumta - šobrīd ir galvenais Naura un Initas sapnis un to īstenot varat palīdzēt arī jūs. Labdarības organizācija pēcugunsgrēka.lv ir atvērusi divus ziedojuma tālruņus. Finansiāli atbalstīt cietušos var zvanot pa numuru 90203909, tādējādi jūs ziedosiet ģimenei 1,5 eiro, bet, ja esat gatavi dāvināt lielāku summu, proti, 4,27 eiro, zvaniet uz numuru 90006860.

Svarīgākais