Dejotāja pazaudējusi īpašu saktiņu; liels skaits cilvēku iesaistās meklēšanā

© Ekrānuzņēmums/Čikāgas latviešu tautas deju kopa Mantinieki

Čikāgas latviešu tautas deju kopa "Mantinieki" lūdz sociālo tīklu palīdzību - viena no kolektīva dalībniecēm pazaudējusi saktiņu. "Mantinieki" cer drīz atrast tik nozīmīgo tautas tērpa detaļu.

"Mūsu mīļā Mantiniece Linda vakar dejoja no visas sirds un “Saved tos mājās pie Daugavas krastiem” laikā uz laukuma pazaudēja savu rudzupuķu saktu. Šīm saktām mums ir īpaša nozīme. Varbūt notiek Dziesmu svētku brīnums un tā atgriežas pie Lindas," piektdien rakstīja tautas deju kopa.

Sakta esot pazaudēta Daugavas stadionā. Ar palīgā saucienu sociālajos tīklos cilvēki dalījušies jau vairāk nekā 4 000 reižu.

Dejotāja Linda apmeklējusi arī Dziesmusvētku atrasto mantu punktu, taču velti - tur bijušas sešas pazaudētas saktiņas, bet neviena no tām nav bijusi viņas.

Dziesmu un deju svētku laikā darbojas pazaudēto un atrasto mantu punkts, kur iespējams nogādāt liets, kas atrastas svētku norises vietās, kā arī doties, lai atrastu savu nozaudēto mantu. Pašlaik ir reģistrētas vairāk nekā 100 pazaudētu mantu.

Vēl līdz svētdienai, 8. jūlijam, Rīgā notiek Dziesmu un deju svētki. Savukārt pirmdiena, 9. jūlijs, pasludinātā par brīvdienu visā valstī.

Palīdzi

Pēc ilgstošas dzīvesbiedres prombūtnes Jānis lūdz skatītāju palīdzību, lai sievieti atrastu. Pazudušās 44 gadu vecās Gunitas Cīrules tuvinieks jau vērsies policijā, taču vienlaikus nav atmetis cerību atrast jebkādu pavedienu, kas palīdzētu noteikt sievietes pašreizējo atrašanās vietu, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais