Saldus novadā 13 gadus vecs zēns izglābj māsu un mājdzivniekus

© F64

Ģimene ar trīs bērniem Šķēdes pagastā piedzīvojusi nelaimi. Visticamāk, elektrības īssavienojuma dēļ aizdegās viena no atvašu istabām, vēsta "Degpunktā".

Šobrīd vietā, kur vēl vakar atradās balkons un logs, palicis vien caurums sienā, atklājot brīvu piekļuvi dzīvoklim. Kaimiņi vakar redzēja, kā pa logiem, kas vērsti pagalma virzienā, nāca pamatīgi dūmi. “Redzēju, ka dūmi briesmīgi nāca, bet, kas tur bija, kā tur bija - nezinu,” stāsta izdegušajam dzīvoklim kaimiņos dzīvojošā. Dūmi nākuši pa virtuves logu.

Ugunsgrēka sākšanās brīdī mājās bija ģimenes abi jaunākie bērni, jo ir skolēnu brīvlaiks. Pirmais, kas pamanīja degšanu, bija trīspadsmit gadus vecais zēns.

“Durvis bija aiztaisītas ciet tai istabai. Tur, kur sāka degt - tas ir šis stūris. Te stāvēja galds ar datoru. Viņi manā istabā skatījās televizoru. Puika stāsta, ka skatījies televizoru, kad sadzirdējis, ka kaut kas sprakšķot. Domājis, ka varbūt kaķi skrāpējas, man trīs kaķi mājās. Tomēr viņš devās skatīties. Kad pavēra durvis vaļā, viss jau dega, " stāsta dzīvokļa saimnieks Arnis.

Arnis stāsta, ka bērns arī mēģinājis liesmas apdzēst. Lējis ūdeni virsū, tomēr liesmas kļuvušas tikai lielākas. “Dabūja apdegumu uz rokas no aizkariem,” stāsta Arnis. Saprotot, ka ar degšanu pats netiks galā, zēns piezvanīja ugunsdzēsējiem un pavēstīja par notiekošo.

Abi bērni tika nogādāti slimnīcā - meitene mājās varēja braukt jau šodien, taču zēnam vēl kādu brīdi nāksies pavadīt medicīnas iestādē. Viņš no sadūmotajām telpām palīdzēja izkļūt gan māsai, gan ģimenes mīluļiem, taču visus izglābt nepaspēja. “Diemžēl divi putniņi gāja bojā. Kaķīši - tie visi dzīvi izglābti. Jūrascūciņa ir izglābta,” stāsta Arnis.

Šajā mājoklī, visticamāk, noticis elektrības īssavienojums, iespējams, datorā, no kā aizdegās apkārt stāvošās mantas.

Ģimenei palīdzēt ieradās arī sociālais dienests, kas centīsies nodrošināt gan finansiālu, gan arī psiholoģisku atbalstu, ja kādam no cietušajiem tas būs nepieciešams.

Svarīgākais