"Tas vairs nav izturams!" Pasažiere par pieturu Rīgas centrā

© Kaspars Krafts/F64

Alises mieru ikdienā galvaspilsētas centrā traucē neviens cits kā – baloži, vēsta "Bez Tabu".

“Sveiki! Vēršos pie Jums, jo vairs nav izturams!!! Pie Brīvības ielas Rīgas Modes, Mini Rimi nepārtraukti tiek piebaroti baloži, kā rezultātā viss tiek atstāts putnu izkārnījumos, beigtu baložu atliekās, maizē un putraimos, visāda veida barībā.

Barotāji pārsvarā ir bezpajumtnieki un divas konkrētas omītes, kas bieži tiek manītas šajā lokācijā. Skāde arī ir tajā, ka baložu ir daudz, tie mēdz izkārnīties virsū cilvēkiem. Nav žēl, ja tiek izrādīta mīlestība pret putniem, bet diemžēl, dzīvojot šajā vietā, tas sāk konkrēti traucēt.”

Manabalss.lv jau otro reizi iesniegta iniciatīva par administratīvo atbildību par putnu barošanu Rīgā. Iniciatīvas mērķis, kā raksta pats tās iesniedzējs, ir panākt, lai Rīgas pilsētas teritorijā netiktu baroti savvaļas putni. “Putnu barošanas dēļ cieš gan balkoni, gan pagalmos novietotās automašīnas, gan tiek sabojāts garāmgājēju apģērbs, gan pagalmi un soliņi ir vienos putnu mēslos - viņš skaidro.” Rīgas pašvaldības policija skaidro, ka šobrīd patiesi aizlieguma putnus barot pilsētas centrā nav un šādas vai līdzīgas sūdzības saņemtas nav.

Svarīgākais