VIDEO: Uz Vanšu tilta uzliesmo BMW

© F64

Krīzes situācija īsi pirms pulksten 20 izveidojās galvaspilsētā uz Vanšu tilta. Kādas sievietes stūrēts auto sāka dūmot, un nācās saukt arī ugunsdzēsējus, vēsta "Degpunktā".

Braucot virzienā uz Pārdaugavu, tilta vidū bija apstājusies kādas sievietes stūrēta automašīna “BMW X3”. Spēkrats nolikts malā, jo parādījušies dūmi. Autovadītāja vispirms zvanīja draugam, lai lūgtu padomu.

“Vienkārši viņa brauca, viņai pazuda jauda, un mašīna sāka dūmot. Viņa piezvanīja, paprasīja, ko darīt. Es teicu, lai izslēdz mašīnu ārā, kāpj ārā. Viņa mēģināja apdzēst uguni ar aparātu, taču nevarēja viņu lietot. Neviens neapstājās. Visiem bija vienalga.”

Vīrietis saka - uzdevumu augstumos bijuši ugunsdzēsēji. Atbraukuši ļoti ātri.

“Es domāju kādās minūtēs. Diezgan ātri. Viņa pateica, ka izsauca. Es biju braucis kādas septiņas minūtes. Es biju pats braucis no Jūrmalas,” stāsta nodegušā “BMW” īpašnieces draugs, norādot, ka iepriekš draudzenes automašīnai nekādu tehnisku ķibeļu nav bijis.

Spēkrats nesadega pilnībā. Tas ir vēl viens pierādījums, ka glābēji “lidojuši” uz notikuma vietu.

Nebūšanas

Pateicoties raitai glābēju rīcībai, kādā divstāvu ēkā Rīgā novērsts potenciāli bīstams ugunsgrēks. Būves aizdegšanās cēloņi vēl tiks skaidroti, taču vietējie pieļauj, ka neviena nepieskatīto celtni aizdedzinājuši klaidoņi, vēsta "Degpunktā".