Ulbrokā daudzdzīvokļu nama iemītnieki dzīvo bailēs kaimiņa dēļ

Ilustratīvs attēls © F64

Ropažu novada Ulbrokā, kādā daudzdzīvokļu namā mājinieki dzīvo bailēs, ka pirmā stāva kaimiņš vienu dienu pieļaus kādu rupju kļūdu un pakļaus dzīvības briesmām apkārtējos. Nesen drūmajam scenārijam bija, tā teikt, ģenerālmēģinājums. Iedzērāja dzīvoklī aizdegās matracis, vēsta "Degpunktā".

Radiostacijas ielā Ulbrokā 9. nama pirmajā stāvā izcēlās ugunsgrēks. Kāds ratiņkrēslam piekalts vīrietis, mīkstajās mēbelēs uzvilka dūmu. Izsmēķis tika nosviests pavirši un uzliesmoja matracis. Kaimiņi noreaģēja ātri, izsaucot glābējus. Pirmie gan ieradās pašvaldības policisti un no piedūmotā dzīvokļa izvilka sievieti. Ugunsdzēsēji pēc tam izglāba arī pašu mitekļa saimnieku.

Vietējie norāda, ka kaimiņa dzīvoklis ir nolaists līdz grīdlīstei. Piemēram kopš maija, pēc kādas vētrainas ballītes, vienā no logiem parādījies pamatīgs caurums un joprojām stikls nav nomainīts.

“Mēs jau pašvaldībai teicām par to dzīvokli. Visā mājā siltums zūd, jo logs jau pusgadu izsists. Mēs paši sākam uztraukties, gaidījām jau šo,” saka vietējais iedzīvotājs.

Kopumā atskatoties piedzīvojumi un pārdzīvojumi saistībā ar pirmā stāva kaimiņiem bijuši ne mazums: “Gadu jau cīnāmies. Bija gadījums pagājušogad, kad viņš divus mēnešus katru dienu dzēra un vienā dienā visa kāpņu telpa bija piemētāta ar vecu pārtiku un atkritumiem. Viņiem ikdienā arī patīk durvis atstāt vaļā un tad viss smird.”

Ropažu novada domē saka - viņi ir informēti par sarežģīto situāciju. Mājā 9. oktobrī bijusi apsekošana un īrniekiem norādīts, ka viņiem logs jāsalabo par saviem līdzekļiem, kā to nosaka īres līgums. Ja tas netiks darīts, sociālais dienests domās, kā šo problēmu risināt. Arī par higiēnas jautājumiem situāciju jau iepriekš mēģināts vērst par labu.

Svarīgākais