Rīdzinieki neizpratnē, ieraugot, ko dara policisti

Ilustratīvas attēls © Ģirts Ozoliņš/MN

Rīdzinieki neizpratnē, kāpēc Valsts policijas darbinieki Rīgā pie policijas iecirkņa operatīvos transportlīdzekļus atstāj uz ietves un apstāšanās/stāvēšanas aizlieguma ceļazīmes darbības zonā, vēsta "Bez Tabu".

Redakcijā vērsās vairāki rīdzinieki, kuri dzīvo vai kuriem gadās viesoties Brasas apkaimē Rīgā. Viņi fotoattēlos iemūžinājuši operatīvo transportlīdzekļu novietošanas manieres pie Valsts policijas (VP) Rīgas Ziemeļu pārvaldes: trafarēto spēkratu novietošanu uz ietves un vietā, kur apstāties un stāvēt aizliedz ceļazīme. Par policijas spēkratu novietošanu uz ietves izteicās Elvīra.

"Policijas auto regulāri stāv vietās, kur tos novietot nedrīkst, traucējot gan satiksmei, gan tās drošībai. Izbraucot no blakus teritorijas, ja policijas auto bez ieslēgtām bākugunīm stāv uz gājēju trotuāra, tie traucē redzamībai, jo aizsedz skatu. Uz ietves viņi stāv regulāri arī tur, kur ir vienīgā vieta, lai ar bērnu ratiem nobrauktu. Policisti ignorē, ja aizrāda un izsaka viedokli."

Savukārt rīdzinieks Edgars nobildējis policijas automašīnu, kas atstāta citviet, bet arī netālu no iecirkņa: uz iebraucamā ceļa, kas ved uz kādu blakus teritoriju. Uz šī ceļa apstāšanos un stāvēšanu aizliedz ceļazīme. Tā tur ne velti uzstādīta, jo blakus teritorijā iebrauc un izbrauc no tās arī kravas transportlīdzekļi, kuriem uz ceļa novietotās automašīnas traucē.

"Tiešām patvaļīgi liek savus auto kur un kā grib. “Labu” piemēru mums policija rāda! Šī problēma šeit ir katru dienu. Liekas - kā varat būt tiesībsargs, ja, kad aizrāda, ka pārkāpj likumu, to turpināt darīt? Man tas šķiet mazliet absurdi!"

VP Sabiedrisko attiecību nodaļā raidījumam sacīja, ka kolēģi, novietojot dienesta automašīnas minētajās vietās, nepārkāpj Ceļu satiksmes noteikumu prasības. Savukārt satiksmes strīdos rūdījies jurists Ivars Kazāks ir pretējās domās. Viņaprāt, VP amatpersonas nedrīkst šādi rīkoties.

Visbeidzot, VP Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka ar pašvaldības palīdzību sakārtos policijas transportlīdzekļu novietošanas infrastruktūru, lai atvieglotu darba ikdienu kolēģiem un nemulsinātu sabiedrību.

Nebūšanas

Rīdzinieki neizpratnē, kāpēc Valsts policijas darbinieki Rīgā pie policijas iecirkņa operatīvos transportlīdzekļus atstāj uz ietves un apstāšanās/stāvēšanas aizlieguma ceļazīmes darbības zonā, vēsta "Bez Tabu".

Svarīgākais