Kalnos 6096 metru augstumā briesmās nokļuvušas divas alpīnistes

© unsplash.com

3. oktobrī Čaukhambas kalnos (Chaukhamba mountain) Indijas ziemeļos pazuda britu alpīniste Feja Manersa un viņas draudzene Mišela Dvokāra, ziņo "Daily Star". Kā vēsta medijs, tad īsi pirms pazušanas sievietes nosūtījušas bāzes nometnei satraucošu ziņojumu.

Pagājušajā nedēļā, 3. oktobrī, kalnos pazuda 37 gadus vecā britu alpīniste Feja un viņas 31 gadus vecā draudzene Mišela no ASV.

Abas sievietes centās pievarēt 7010,4 metrus augsto kalnu.

Feja, kura ir pieredzējusi alpīniste, 3. oktobrī, atrodoties 6096 metru augstumā, nosūtīja SOS paziņojumu bāzes nometnei, ziņojot, ka noticis nelaimes gadījums. Abu sieviešu aprīkojums iekritis aizā. Saņemot šo ziņojumu, nekavējoties tika uzsākta abu sieviešu meklēšanas darbi, kas tika pārtraukti 4. oktobrī sliktu laikapstākļu dēļ.

Glābšanas operācijas vadītājs stāstīja, ka glābšanas darbi atsākās 6. oktobrī, kad viņa komanda devās pa to pašu maršrutu, kuru gāja abas sievietes, augšā kalnā, lai viņas meklētu. Glābšans darbos tika iesaistīta Indijas armija, Indijas gaisa spēki, apgabala administrācija, valsts pārvalde, valsts katastrofu reaģēšanas spēki.

Nevienam no glābšanas operācijā iesaistītajam cilvēkam neizdevās atrast pazudušās sievietes. Viņas neticamā kārtā kalnos sastapās ar franču alpīnistiem, kuri bija dzirdējuši par notikušo. Alpīnisti dalījās ar pārtiku, apģērbu un sazinājās ar glābējiem, ka sievietes ir atrastas.

Zināms, ka Fejas un Mišelas somās, kas iekrita aizā, iekšā bija pārtika, telts un kāpšanas aprīkojums. "Es noskatījos, kā soma gāžas lejā no kalna, un es uzreiz zināju, kādas būs gaidāmā sekas. Mums nebija palicis neviens no mūsu drošības līdzekļiem. Nav telts. Nav plīts, lai izkausētu sniegu ūdenim. Nav siltu apģērbu vakaram. Nav mūsu ledus cirvji, lai varētu atgriezties bāzes nometnē. Nav galvas gaismiņas, lai pārvietotos naktī," par notikušo liktenīgajā dienā stāsta Feja. Viņām bija palicis viens vienīgs guļammaiss, kuru viņas izmantoja uz maiņām, lai sasildītos.

Sievietes atklāja, ka bija pamatīgi nobijušās, ka glābēji nespēs viņas atrast, jo vairākkārt redzēja, ka viņām garām palido helikopters, bet viņas netika pamanītas.

Abas sievietes brīnumainā kārtā bez pārtikas kalnos vētrā izdzīvoja 80 stundas.

Nebūšanas

Rahuls Majji no Lielbritānijas vēl ilgi neaizmirsīs savu atvaļinājumu Tirānā Albānijā. Precīzāk - atvaļinājuma beigas, kad viņš jau bija gatavs pamest Albāniju. Viņš kopā ar citiem ceļotājiem "iesprūda" lidostā, raksta "Daily Star".

Svarīgākais