FOTO. Demontē 150 tūkstošus vērtu vides ojektu, kas rīdziniekus un viesus "priecēja" vien dažus mēnešus

© Dmitrijs Suļžics/MN

Šovasar Doma laukumā tika uzstādīts vides objekts šūpoles, kas jau drīz pēc atklāšanas iekļuva skandālā, jo bērns tajās smagi traumēja kājas. Pēc šī notikuma šūpoļu kustīgās daļas tika nofiksētas, bet pieejamība objektam tika saglabāta.

Iepriekšminētais objekts Rīgas pašvaldībai, tātad rīdziniekiem, izmaksāja 150 tūkstošus eiro. Arhitekta radītais "brīnums" izpelnījās asu sabiedrības kritiku, bet kā jau vienmēr, notikumu ātri aizmirsa gan sabiedrība, gan arhitekti, gan pašvaldība.

Šajā nedēļā tiek "dzēstas" pēdējās liecības - objekts tiek demontēts.

Par to vietnē "X" vēsta Evija Unāma: "Klau, Rīgas izdaiļotāji, vai tiešām vides objektu dzīvildzei jābūt vien pāris mēneši? Nav pārmēru izšķērdīgs tāds funktieris?"

Komentāros cilvēki neslēpj sarkasmu: "Varbūt tās būs ceļojošais objekts kurš apceļos visu pasauli?"

"Pasauli apceļos objekta autori un “pa smalko”, jo var atļauties!"

Rīgas dome komentē: "Labdien! Tuvojoties ziemas sezonai, vides objekts tiek novākts, bet pavasarī, sākoties siltam laikam, to atkal uzstādīs."

Nebūšanas

Uz ļoti skaļas nots noslēdzies strīds starp pircēju un pārdevēju pārtikas veikalā. Nofilmētie kadri liecina, ka pārdevējs novests līdz baltkvēlei un sakliedzis uz pircēju. Visticamāk, ka tā izpaudies ne vienu dienu vien krāts stress.

Svarīgākais