Polijas kompānijas “LOT” lidojuma laikā invalīds spiests rāpot pa grīdu, lai tiktu tualetē

© Unsplash

Raidsabiedrības BBC ziņu žurnālistam nācās "rāpot pa grīdu", lai lidmašīnā izmantotu tualeti, jo aviokompānija neļauj lidojumu laikā pārvietoties ratiņkrēslos, vēsta “Sky News”.

Drošības korespondents Frenks Gārdners ievietoja attēlu vietnē “X”, kurā redzamas viņa kājas uz lidmašīnas grīdas, kas, pēc viņa teiktā, pirmdien lidoja atpakaļ no Varšavas un kuru apkalpoja “LOT Polish Airlines”.

Viņš aprakstīja, kā viņam "bija vienkārši jārāpo pa grīdu, lai nokļūtu tualetē, jo "mums nav ratiņkrēslu. Tā ir aviokompānijas politika". 63 gadus vecais vīrietis šo situāciju nosauca par "diskriminējošu" pret ikvienu, kas nespēj staigāt.

Viņš vainoja aviokompāniju, nevis salona apkalpi, kas, viņaprāt, bija "tik izpalīdzīgi, cik vien varēja būt". "Vairs nelidošu ar LOT, kamēr viņi nepievienosies 21. gadsimtam," piebilda Gārdners.

Korespondentam tika paralizētas kājas pēc tam, kad 2004. gada jūnijā, ziņojot no Rijādas Saūda Arābijā, viņu sešas reizes sašāva teroristiskās organizācijas “Al Qaeda” atbalstītāji. Viņa kolēģis, operators Saimons Kamberss uzbrukumā gāja bojā.

Pēc notikušā izplatītajā paziņojumā lidsabiedrība “LOT Polish Airlines” sacīja, ka "dziļi atvainojas" par Gārdnera "satraucošo pieredzi" un "neērtībām un diskomfortu, ko rada ratiņkrēsla trūkums".

Tiek norādīts, ka tās lidmašīnās ir pieejami ratiņkrēsli, bet ne īso lidojumu flotē "ierobežotās vietas dēļ". Aviokompānija testē risinājumus, kā "tuvākajā nākotnē" aprīkot īso lidojumu lidmašīnas ar borta ratiņkrēsliem.