"Kāpēc tā jāpazemo?!"; invalīdu iespējas tikt tualetē tiek sarežģītas līdz maksimumam

© MN

Cilvēkiem ar kustību traucējumiem ik katra iziešana ārpus mājas ir izaicinājums - ratiņkrēsls jau tā nav tas ērtākais pārvietošanās līdzeklis, bet, ja savajagās uz tualeti, tad problēmas ir teju vai nepārvaramas.

Vairāki cilvēki ir novērojuši, ka tieši invalīdiem paredzētās tualetes ir slēgtas un , lai tajā tiktu iekšā, vispirms ir jāpiezvana un jāsagaida apkalpojošais personāls, kas atslēgs durvis.

Tēmu vietnē "X" aktualizējusi Elīna: "Piemēram. Cilvēkam gribas čurāt tā, ka acīs cērtās, bet, vēl ir jāzvana, jāgaida, kamēr kāds atnāks, atslēgs. Blakus “parastās” brīvi pieejams. Kāpēc tā jāpazemo?! Un tā ir daudzviet. Tam varbūt ir loģisks kāds skaidrojums un es vienkārši nesaprotu? "

Elīna nav vienīgā, kas to nesaprot, tomēr tam tiešām esot loģisks izskaidrojums: cilvēki esot cūkas un tualetes pārvēršot par netīrām "cūku kūtīm", tāpēc, saudzējot invalīdu jūtas, tieši šīs tualetes tiek turētas aizslēgtas.

Tomēr pastāv aizdomas, ka sabiedriskās vietas personāls un darbinieki paši izmanto šīs tualetes un ir tās vienkārši "privatizējuši".

Svarīgākais