FOTO. Brīdinām par nepatīkamiem skatiem. Fēru salu piekrastē noslaktēti 150 delfīni

© pixabay.com

Slaktiņā, kas Dānijas Fēru salās notika 7. septembrī, ar laivām vajāja, tad iedzina līča seklumā un nogalināja vairāk nekā 150 delfīnu - visus bez patiesas vajadzības, atsaucoties uz "Sea Shepherd Føroyar" savā "Facebook" kontā raksta Zootēka.

Zootēka publicējusi foto ar nogalinātajiem delfīniem, kā arī aicina parakstīt petīciju, kas iestājas pret šo vardarbību. Tiek vēstīts, ka delfīnu gaļa tiek izmantota pārtikā, tostarp pasniegta restorānos.

""Mēs nespējam aptvert izšķērdību un nevērību pret šiem dzīvniekiem. Vieta, kur tika izmestas vairāk nekā 150 delfīnu atliekas, ļauj saprast, kāpēc mednieki gaidīja, līdz visi dzīvnieku aizstāvji vairs nebūs redzami, un pēc tam brauca ar savām divām kravas automašīnām tālu prom no Skalafjordas, lai noslēptu šo šausminošo ainu.

Ja kāds uztver nopietni argumentu, ka Fēru salu cilvēkiem ir jāēd delfīnu gaļa, lai izdzīvotu, šie attēli var dot iemeslu pārdomāt.
Stāsts par šiem delfīniem ir stāsts par bagātu sabiedrību, kurā daži ir "iesprūduši pagātnē", kad medības patiešām nozīmēja izdzīvošanu. Mūsdienās medības nozīmē planētas vērtīgās dzīvības iznīcināšanu. Tas nozīmē arī degradēt dabu un vidi, lai gan jau ir apmierinātas visas cilvēku vajadzības un pat vairāk. Tas nozīmē pieķeršanos novecojušām tradīcijām un paradumiem uz savvaļas dzīvnieku nāves rēķina. Tas nozīmē neņemt vērā apkārtējās pasaules attieksmi, tāpēc vien, ka dažiem cilvēkiem varmācība un cietsirdība pret dzīvniekiem ir lepošanās avots.
Tas, ko skaidri redzam šajās ainās un, kad mednieki izziņo kārtējo slaktiņu, ir tieši tas, kas izraisa mūsu planētas un sugu, ar kurām mēs te dzīvojam līdzās, iznīcināšanu."