Pircēja iepērkoties piedzīvo lielu izbīli; veikals skaidro situāciju

© Depositphotos

Latgaliete Iveta jau septīto gadu bērniem galvaspilsētā māca latviešu valodu, taču katras brīvdienas skolotāja ar vilcienu dodas uz savu dzimto vietu Rēzeknes novadā, Rikavā, vēsta "Bez Tabu".

Iveta no Latgales uz Rīgu parasti brauc sakrāmējusi pilnu koferi ar pašas izaudzētiem lauku labumiem. Svētdienas vakarā, ierodoties atpakaļ galvaspilsētā, latgaliete ar visām mantām devusies uz piemājas bodīti Āgenskalnā.

Kamēr Iveta iepērkas, viņa visai bieži savu koferi mēdzot atstāt pie tukšās kases. Arī liktenīgajā septembra svētdienā, Iveta savas mantas atstājusi pie kases, kura bijusi brīva.

Samaksājusi par pirkumiem un gājusi pēc savām mantām, taču, kā par pārsteigumu, melnais čemodāns izkūpējis gaisā.

Iveta bijusi satraukusies, ka lauku labumi pazuduši, taču vēlāk atklājies, ka apsargs, pircēju nebrīdinot, koferi aiznesis un nolicis veikala priekštelpā.

Veikala pārstāve Raina Anna Ločmele skaidro, ka konkrētajā veikalā nav iespēja pa skaļruni informēt klientus, katrs pats esot atbildīgs par savām mantām.

Raina Anna Ločmele uzsver, ka pārdevēja cilvēcisku apsvērumu dēļ ļāvusi Ilzei atstāt savas mantas pie kases, taču tā neesot pareiza rīcība. Veikala noteikumi paredz, ka mantas bez uzraudzības nedrīkst apsvērt, tāpēc apsargs esot rīkojies pareizi.

Nebūšanas

Šovasar Doma laukumā tika uzstādīts vides objekts šūpoles, kas jau drīz pēc atklāšanas iekļuva skandālā, jo bērns tajās smagi traumēja kājas. Pēc šī notikuma šūpoļu kustīgās daļas tika nofiksētas, bet pieejamība objektam tika saglabāta.

Svarīgākais