"Man kaut kas gaišs parādījās"; Purvciema iedzīvotājus naktī pārsteidz kas neierasts

© Depositphotos

Ar spožām gaismām un neierastiem trokšņiem tika uzmodināti iedzīvotāji Rīgā, Nīcgales ielā, laikā, kad pagalmā aizdegās vairākas automašīnas, vēsta "Degpunktā".

Automašīnu degšana Purvciemā risinājās nakts vidū, taču notikumu redzējis teju katrs, kam logi vērsti pagalma virzienā. Regīna stāsta, ka sākumā skaņu dēļ domājusi, ka kāds nakts vidū joprojām svin svētkus.

“Man kaut kas gaišs parādījās. Pirms tam man negaiss traucēja gulēt. Acīs spīdēja zibens gaisma. Pēc tam kaut kāda sprakšķēšana, kā salūtu palaižot. Domāju, kurš muļķis naktī uguņo? Man šķita, ka salūts ielā nevarētu būt tādā krāsā. Gaisma it kā ir, bet tāpat. Aizgāju līdz virtuves logam, paskatījos, liesma. Neko nevarēja redzēt, tikai sarkanu liesmu, tieši visu trīs mašīnu izmērā.”

Viena no trīs sadegušajām mašīnām pieder kādam 18. nama iedzīvotājam. Zeltīte, kuras dzīvoklis atrodas tieši blakus vīrieša miteklim, centusies viņu informēt par ugunsgrēku, taču kaimiņš zvanu pārpratis un uzreiz nepameta dzīvokli, lai saprastu situāciju. Vien pēc mirkļa nolēmis pārliecināties par notiekošo.

Arī Regīna redzējusi brīdi, kurā vīrietis pamana savu uzliesmojušo spēkratu.

“Kad viņš atnāca, saķēra galvu, apsēdās. Domāju, ka droši vien raudāja. Nu žēl, protams.”

Mašīna, no kuras it kā sācies ugunsgrēks, pieder kādam blakus pagalma iedzīvotājam, kas ikdienā savu auto nemaz nenovieto šajā stāvlaukumā. Turklāt nelaimē cieta ne tikai degošās mašīnas, bet arī ēka, pret kurām transportlīdzekļi novietoti.

Satikto cilvēku vidū izskan dažādi viedokļi. Daļa domā, ka mašīna aizdegusies tehnisku iemeslu dēļ, savukārt daļa neizslēdz versiju par to, ka naktī uzdarbojies kāds piromāns.

Svarīgākais