"Apsūdz ārstus slepkavībā"; soctīkli saceļas pret vakcinācijas noliedzēju

© pixabay.com

Par spīti ārstu pūliņiem vakar mūžībā devās četrus gadus vecs puisītis, kurš Bērnu slimnīcā nonāca kopā ar saviem brāļiem un māsu. Ārsti konstatēja saslimšanu ar difteriju, kas ir viena no slimībām, pret kuru stingri iesaka vakcinēt jau bērnībā.

Mazā cilvēka organisms neizturēja smago slimību. Soctīklos asi tiek kritizēta vecāku rīcība, kuri neļāva bērnu savlaicīgi vakcinēt, kas ļautu izvairīties no nāvējošās slimības.

Tajā pašā laikā Kristīna Duņeca, kas ir viena no aktīvākajām vakcinācijas noliedzējām, publicējusi ierakstu, kurā ārsti netieši tiek vainoti bērna slepkavībā, jo, viņasprāt, mūsdienu medicīna ir pietiekami augstā līmenī, lai bērnu izārstētu.

Par šo ierakstu vietnē "X" izcēlusies asa diskusija, kurā absolūti lielākā daļa komentētāju pieprasa Duņecas sodīšanu.

Gundega raksta: "Kristīnai Duņecai cietumā jāsēž, nevis internetā."

Tajā pašā laikā komentāros izskan ieteikumi visu zinošai personai pašai paviesoties kādā mājā, kur izplatās difterija, un mēģināt izārstēties pašas spēkiem.

Spriežot pēc Duņecas ieraksta, ārsti tiek apsūdzēti nolaidībā un neprasmē izārstēt bērnu, kas dod nopietnu iemeslu, lai BKUS vērstos tiesā par apmelošanu un reputācijas graušanu.

Par puisīša nāvi iepriekš rakstīts šeit.

Nebūšanas

Boneta no Salacgrīvas ir divu bērnu māmiņa. Katru darbienu ģimene mēro ceļu uz bērnudārzu. Tomēr pēc nupat atklātā pagaidu tilta pāri Salacai meitas nokļūšana pirmsskolas izglītības iestādē kļuvusi baiļu un stresa pilna, vēsta "Bez Tabu".

Svarīgākais