Divi jaunieši Rīgā īrētā dzīvoklī pārdzīvo ko šausmīgu

© Kaspars Krafts/F64

Kādam jauniešu pārim Rīgā, Zemes ielā, pamatīgi paveicās. Jaunie īrnieki uz savas veļasmašīnas atstāja iedegtu sveci un devās pie miera, taču jau rīta pusē, lai izkļūtu no mitekļa, cilvēkiem bija nepieciešama glābēju palīdzība, vēsta "Degpunktā".

Ap plkst. 10.00 rītā, pamostoties no naktsmiera, divi jaunieši savā pirmā stāva īres dzīvoklī pamanīja neierastu sadūmojumu, kas nāca no vannasistabas puses. Viens no īrniekiem nekavējoties nolēma noskaidrot, kas telpā noticis.

Pārdzīvotais bijis kas šausmīgs, emocijas atstāsta iemītnieku tuviniece.

Sieviete piebilst, ka pēc spēcīgā piedūmojuma mitekļa griestus un sienas klāj pamatīgi, melni sodrēji. Lai gan glābējiem jauniešus no telpām svaigā gaisā nācās nogādāt, izceļot pa logu, viņi smagi necieta. Pēc veselības pārbaudes mediķi cietušajiem esot konstatējuši vieglas pakāpes saindēšanos.

Visticamāk, cilvēki, cenšoties slāpēt liesmas saviem spēkiem, bija saelpojušies kodīgos dūmus. Tomēr jauniešu tuviniece joprojām ir neizpratnē, kā veļas mazgājamā mašīna varēja aizdegties.

Nebūšanas

Par spīti ārstu pūliņiem vakar mūžībā devās četrus gadus vecs puisītis, kurš Bērnu slimnīcā nonāca kopā ar saviem brāļiem un māsu. Ārsti konstatēja saslimšanu ar difteriju, kas ir viena no slimībām, pret kuru stingri iesaka vakcinēt jau bērnībā.