Vīrietis iekuļas problēmās ar "airBaltic" biļetēm

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Dmitrijs iegādājies biļetes uz Gruziju, taču, kā uzskata, “airBaltic” vainas dēļ, palicis Latvijā, vēsta "Bez Tabu".

Dmitrijs “airBaltic” mājaslapā bija iegādājies lidojuma biļetes uz Batumi, Gruzijā. Tur dzīvo viņa dēls, un Dmitrijs regulāri dodas ciemos.

"Es vasaras sākumā, kad bija it kā cena ar atlaidi, nopirku ne pavisam lētu biļeti - 356 eiro, tiešais reiss Rīga-Batumi un atpakaļ. Lai ar bērnu satiktos.”

Bērns saslimis, un Dmitrijs lēmis - jāsamaina biļetes uz citu datumu.

“Oficiālajā mājaslapā vajadzēja ievadīt rezervācijas numuru, pēc tam datumu, kad izlido, pilsētu, uz kuru lido, un viss. Tālāk zaļa poga, es tā sapratu, lai aizsūtītu anketu un pieprasījumu atcelt biļeti. Un kādi būs varianti? Es uzreiz saņēmu atbildi, ka viņi ir pieņēmuši iesniegumu, un šeit ir tā interesanti uzrakstīts: “Paldies.” Lūk, viņi atsūtīja. “Paldies, mēs saņēmām pieprasījumu.” Nu, pieprasījums, tas nozīmē… nu, es paprasīju variantus. Un tālāk viņi raksta:” Lūdzu, sazinieties ar mums, ar zvanu centru, ja atlikušas mazāk nekā 72 stundas līdz plānotajam lidojumam un jūs vēlaties veikt izmaiņas rezervācijā.”

Tā arī darījis - nākamajā dienā piezvanījis, bet par vēlu - biļetes anulētas.

“Vienreiz nospied un viss. Un sanāk - pat ja tu kļūdies, tad atpakaļceļa nav. Un viņi teica:” Biļešu jums vairs nav. Mēs jums atgriezām…” Atsūtīja man vaučeru par 27 eiro. Es zvanīju vēl divas reizes, prasīju variantus, viņi teica:” Mēs varam jums atjaunot biļetes, bet vajag piemaksāt.” Par ko piemaksāt? “Tāpēc, ka cenas ir mainījušās.” Vēl 310 eiro piemaksāt par biļeti, kura man jau bija nopirkta.”

Skaidrojot, ka pasažieris no lidsabiedrības puses jau ticis informēts par radušās situācijas iemesliem un tāpēc tikšanās klātienē nebūs, “airBaltic” komentāru sniedz rakstiski.

“Skatītājs pašrocīgi ir aizpildījis lidojuma anulēšanas formu. Biļete tika atcelta saskaņā ar attiecīgi iegādātās biļešu klases (GREEN) noteikumiem, kuras atcelšanas gadījumā pasažierim tiek atmaksāti lidostas nodokļi (šī informācija pieejama arī “airBaltic” mājaslapā un pašā pieprasījuma formā, kurā lūdzam pasažierus iepazīties ar atcelšanas politiku).

Pasažierim tika piedāvāta iespēja biļetes statusu atjaunot saskaņā ar attiecīgās biļešu klases nosacījumiem un konkrētā lidojuma vietu pieejamību šajā brīdī. Pasažieris no šīs iespējas atteicās.”

Nebūšanas

Par spīti ārstu pūliņiem vakar mūžībā devās četrus gadus vecs puisītis, kurš Bērnu slimnīcā nonāca kopā ar saviem brāļiem un māsu. Ārsti konstatēja saslimšanu ar difteriju, kas ir viena no slimībām, pret kuru stingri iesaka vakcinēt jau bērnībā.