Cilvēks par bioloģisko atkritumu izvešanu samaksā milzu summu

© Kaspars Krafts

Tika solīts, ka bioloģisko atkritumu šķirošana būs ekonomiski izdevīga un samazināsies kopējā par atkritumu izvešanu maksājamā summa. Dzīve pierāda, ka ne visiem bioloģisko atkritumu šķirošana ir izdevīga - nākas maksāt vairāk nekā 50 eiro mēnesī.

"Facebook" ievietots rēķins par atkritumu izvešanu, tajā skaitā par bioloģiskajiem atkritumiem. Augustā aprēķinātā summa ir 67 eiro.

Rolands raksta: "Gribēju būt moderns, pasūtīju BIO konteineru. Konteinerā liku jūlija mēnesī nopļauto zāli un sapuvušos ābolus no savas vienīgās ābeles. Jā, zinu, varu taisīt komposta kaudzes, bet negribu čūskas un žurkas."

Ieraugot maksājamo summu, absolūti lielākā daļa komentētāju iesaka savas mājas pagalmā labāk izveidot civilizētu komposta kaudzi, nevis ļauties, ka šitā tiek nerroti cilvēki.

Dzintars iesaka: "Nav ko ķēzīt naudu! Komposta kaudze ir vajadzīga jo pat pliks zāliens ik pa laikam ir jābagātina ar normālu satrūdējušu kompostu, nevis tikai sintētiku. Viss augs daudz labāk!"

Lindai nav pozitīvas pieredzes: "O, jā. Man vecāki ar gribēja kā labāk un sanāca kā parasti... Cipars vienkārši vāks, visu neizber, bet naudu paprasa, tad vnk neatbrauc."

Mārtiņš arī ir sašutis: "Jā es arī saņemtos rēķinus skatos un brīnos.

Lētāk nav, ir tikai dārgāk. Kārtējais apliecinājums, ka mūs čakarē par mūsu naudu. Fuj."

Svarīgākais