Vectētiņam banka atsaka iespēju veidot uzkrājumu mazbērnam

© pixabay.com

Reizēm banku sniegtās iespējas šķiet plašas un apmierina daudzas vajadzības, tomēr nākas piedzīvot arī vilšanos, jo dažiem banku pakalpojumiem pastāv vecuma ierobežojums.

Stipri vīlie bankas piedāvājumā ir Vladimirs Makarovs, kurš vēlējies izveidot kontu mazbērnam, lai viņš sasniedzot 18 gadu vecumu, saņemtu vectētiņa sakrāto naudiņu. Izrādās, ka Makarova kungs ir par vecu, lai atvērtu šādu kontu.

Vladimirs Makarovs vietnē "X" raksta: "Aplauzos. Vēlējos "Swedbank" atvērt krājkontu mazbērnam. Hā, to var tikai līdz 56 gadu vecumam. "Swedbanka"

var paskaidrot šo diskrimināciju? Pensionāru naudai cita smaka?"

"Swedbank" skaidro situāciju: "Sveiki, tas neattiecas uz krājrīku, bet gan uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas līgumu "Uzkrājums bērna nākotnei." Jā, to iespējams iegādāties līdz 55 gadu vecumam, jo tas saistīts ar apdrošināšanas pakalpojuma specifiku. Taču mūsu pakalpojumu klāstā ir arī citi risinājumi, kā krāt nākotnei, tostarp arī cits uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas risinājums. Aicinām pieteikties ieguldījumu konsultācijai, kurā kolēģi palīdzētu atrast piemērotāko variantu."

Svarīgākais