"Kāds man seko!" Sievietei sēņošana Ogres novada mežos izvēršas murgā

© Kaspars Krafts/F64

Nesen kādai sievietei Ogres novada Birzgales pagastā izvērtās satraukumu pilns. Sieviete rīta pusē bija devusies sēņo, taču dienas plānus izjauca lācis.

Sēņotājas dēls Dzintars žurnālam Medības pastāstīja, ka pusastoņos no rīta viņam piezvanījusi mamma, uztraukti stāstot, ka viņa sēžot medību tornītī un viņai apkārt pa jaunaudzīti staigājot lācis un rūcot… Esot jābrauc viņa glābt!

“Nekavējoties devos uz norādīto vietu un skaļi trokšņojot gāju uz tornīti. Zināju, ka tas palīdzēs aizbiedēt savvaļas dzīvnieku. Dzirdēju, ka pēc maniem kliedzieniem kāds pa krūmiem aizskrēja. Vēlāk mamma stāstīja, ka pat ierakstījusi skaņu, kādu izdvesis lācis.


Aizbraucām mājās un pēc stundām trijām, četrām devos paskatīties, vai nav palikušas lāča pēdas. Tās atradu bez grūtībām un nofotografēju. Pēdas bija vairākas vietās.


Mamma atcerējās, ka jau sēņošanas laikā dzirdējusi, ka kāds pa mežu viņai seko. Sākumā viņa krakšķiem nav pievērsusi uzmanību. Kad nācējs vairākas reizes ierūcies, viņa sapratusi, ka nav labi, un meklējusi glābiņu.


Vieta, kur pie mammas pienāca lācis, no Birzgales centra ir 1500 metru attālumā, 400 metru attālumā ir tuvākās mājas. Mūs māja ir 800 metru attālumā. Lācis pienāca ļoti tuvu mājām.


Mamma, protams, bija pārbijusies un teica, ka uz mežu vairs neiešot, taču jau tajā pašā vakarā viņa atkal devās sēņot."

Svarīgākais