"Papīra nav, ūdens nav, ziepju nav," vīrietis pikts par maksas labierīcībām Rīgā

© Depositphotos

Gada sākumā, lai ierobežotu bezpajumtnieku uzturēšanos Rīgas sabiedriskajās tualetēs un novērstu inventāra bojāšanu, pašvaldība sākusi vairāku galvaspilsētas sabiedrisko tualešu aprīkošanu ar maksājumu karšu (POS) termināļiem, tādējādi labierīcībās varēs iekļūt tikai ar maksājumu kartēm vai viedierīcēm.

Maksa par šo tualešu apmeklēšanu noteikta 50 centi. Šī summa izvēlēta, ņemot vērā gan cenu privātā sektora tualetēs Rīgā un kaimiņvalstīs, gan aprēķinus, lai iekasētie līdzekļi nosegtu POS termināļu uzturēšanas izmaksas.

Vietnē "X" Mārtiņš neslēpj, ka, ieviešot maksu, viņaprāt, palicis vien sliktāk.

"Super labierīcības, ne? Cena 50 centi. Ieeja ar kartes pīkstināšanu. Papīra nav, ūdens nav, ziepju nav. Kad bija bezmaksas, viss bija. Paldies, labāk zem koka," tā raksta Mārtiņš.

Rīgas dome situāciju skaidro šādi: "Pēc maksas ieviešanas tualetēs ievērojami samazinājies vandalisma gadījumu skaits un tajās daudz mazāk uzturas bezpajumtnieki. Tualetes tiek tīrītas vairākas reizes dienā, bet iespējams, ka lielākas cilvēku plūsmas gadījumā var rasties arī problēmas."

Svetlana: Jā, es kad tur pabiju pirms mēneša, arī biju nepatīkami pārsteigta. Tad jau "Origo" stacijas tualetes par to pašu naudu ir šikas.

Svarīgākais