Laikā, kad auto atrodas servisā, notiek dīvainas lietas

© Mārtiņš Zilgalvis

Vīrietis saņēmis sodu par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, kas savā būtībā nav nekas neparasts, ja ir auto un ar to tiek braukts. Tomēr kādu vīrieti dara uzmanīgu tas, ka pārkāpums izdarīts laikā, kad auto atradies servisā.

I/V vietnē "X" raksta: "Ko darīt ar ātruma radara sodu, kas atnācis manam auto, bet tas tajā dienā bija autoservisā?"

Padomi šādā gadījumā ir ļoti dažādi - vieni domā, ka meistars izmetis kādu līkumu, lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā un nejauši "uzrāvies", citi domā, ka meistari izmantojuši auto savām vajadzībām: "Visticamāk ar tavu auto vizinājās servisa darbinieki. Aizej sabrēc uz viņiem, piedraudi ar policiju, iznīcināšanu soctīklos, BezTabū... Un tad iesniedz to soda kvīti un pasaki, ka policija un Beztabū izpaliks, ja viņi samaksās sodu."

Zināšanai: "Sodu par administratīvo pārkāpumu transportlīdzekļa īpašniekam nepiemēro: ja transportlīdzekļa īpašnieks norāda personu (un to identificējošos datus), kura pārkāpuma izdarīšanas brīdī vadīja transportlīdzekli, kā arī iesniedz šo faktu apliecinošus pierādījumus."

Nebūšanas

Aizkrauklietis Jānis savas ģimenes spēkratu aplīmējis, lai varētu drošāk justies satiksmē. Uzlīmes ir gana spilgtas un automašīnu padara redzamāku. Diemžēl Jāņa radošās izpausmes CSDD tehniskās apskates inspektors nav spējis novērtēt un Jānim ikgadējā atļauja piedalīties ceļu satiksmē ar savu busiņu netiek pagarināta, vēsta "Bez tabu".

Svarīgākais