Ropažos renovētas mājas pagrabā paveras nelāgs skats

Ilustratīvs attēls © Depositphotos

Ausma dzīvo daudzstāvu namā Ropažos. Pirms aptuveni trim gadiem par brangu naudas žūksni veikta ēkas vienkāršotā renovācija, vēsta "Bez tabu".

Aiz šobrīd skaistās un glaunās, arī nosiltinātās fasādes gan slēpjas neizremontēts, drēgns un ar pamatīgu mitrumu piesūcies pagrabs, kur savu uzvaras gājienu uzsākušas pelējuma sēnes.

Gan Ausma, gan kaimiņš Māris, gan arī citi dzīvokļu īpašnieki uzticējušies apsaimniekotājam - Ropažu novada pašvaldības kapitālsabiedrībai “Vilkme”, ka vairākus simtus tūkstošu eiro vērto projektu īstenos bez raizēm un kā pienākas.

Baiba Pirtniece, SIA “Vilkme” namu pārvaldītāja, skaidro:
"Projekts tika realizēts ar “Altum” atbalstu, un, kā zināms, “Altum” ļoti cītīgi izvērtē visus dokumentus, lai nepieļautu pārkāpumus. Mājas renovācija veikta atbilstoši projektam, kur bija iekļauta fasādes siltināšana, koplietošanas telpu logu un durvju nomaiņa, atsevišķu dzīvokļu logu nomaiņa ar logā iebūvētu ventilācijas sistēmu un zibensaizsardzība. Projektā nebija paredzēts izbūvēt atsevišķu ventilāciju, piemēram, rekuperatoru uzstādīšanu. Dzīvokļu īpašniekiem ir tiesības iepazīties ar projekta dokumentāciju, un to var izdarīt SIA “Vilkme” birojā."

Svarīgākais