"Par šo jautājumu izsauca "Bez tabu""; pirmā skolas diena sākas ar nesaprašanos kopmītnēs

© pixabay.com

Šodien ir pirmā skolas diena, bet jau svētdienas vakarā daudzi devās uz savām skolas gada mājām - kopmītnēm, dienesta viesnīcām, īrētām istabām un dzīvokļiem. Ne visus tur sagaidīja patīkami pārsteigumi.

Ir pašsaprotami, ka katrā no mājokļiem, lai kas tas arī nebūtu, ir nepieciešama virtuve, jo reti kurš vidējās profesionālās izglītības iestādes vai augstskolas students var atļauties visas maltītes ieturēt kafejnīcās, restorānos vai ēdnīcās.

Liels bijis kāda tēva pārsteigums, ka "kojās", kur bērnam nāksies mitināties visu mācību gadu, vispār nav pieejama virtuve, kur uzvārīt makaronus vai uzcept kartupeļus un olas.

Komentāros cilvēki iesaka iegādāties tējkannu un mazo elektrisko plītiņu, kas dotu iespēju gatavot ierādītajā istabiņā. Tomēr no ugunsdrošības viedokļa, kā arī citu aspektu dēļ, tas nav ilgtermiņa risinājums.

Riekstiņs raksta: "Bērnam citas kojas tehnikumā, aizvedu un nošokējāmies - nav virtuves...tā ka vispār nav ēkā! Nu kā, kā bez vārītiem makaroniem vai ceptas olas?!"

Nebūšanas

Aizkrauklietis Jānis savas ģimenes spēkratu aplīmējis, lai varētu drošāk justies satiksmē. Uzlīmes ir gana spilgtas un automašīnu padara redzamāku. Diemžēl Jāņa radošās izpausmes CSDD tehniskās apskates inspektors nav spējis novērtēt un Jānim ikgadējā atļauja piedalīties ceļu satiksmē ar savu busiņu netiek pagarināta, vēsta "Bez tabu".

Svarīgākais