VIDEO: Pļavnieku iedzīvotājus satrauc dziļa bedre, kas burbuļo

Ilustratīvs attēls © Mārtiņš Zilgalvis/F64

Kādā Pļavnieku daudzstāvu nama pagalmā, nepievēršot uzmanību apkārtnei, pat nav nojaušams, ka pie vienas no mājām atrodas gan bērniem, gan dzīvniekiem bīstama bedre. Tā piepildīta ar smilšu un ūdens sajaukumu, par bedres dziļumu liecina vien burbuļi, kas ik pa brīdim izpeld masas virspusē, vēsta "Degpunktā".

Blakus mājas iedzīvotāja Sandra bieži iet garām Salnas ielas 24. namam, pie kura izveidojusies apslēpta un dziļa bedre. Dodoties pastaigā ar suni, viņa ievērojusi, ka vēl nesen salabotais iegruvums atkal ir atgriezies.

Izmērot to, cik dziļa ir bedre, redzams, ka koks pazūd šķidrajā masā aptuveni metra dziļumā. Taču atbildīgie nav rīkojušies, lai bedri vismaz norobežotu.

Šajā vietā rakšana notikusi jau vairākkārt - gan pirms trīs gadiem, gan pirms mēneša. Arī tagad, visticamāk, bedres apkārtne atkal būs jāuzrok, lai visu sakārtotu. “Rīgas namu pārvaldnieks” ir uzsācis sagatavošanās darbus remontam.

“Šī avārijas situācija ir radusies, jo ir plīsis mājas atbildības robežās esošais aukstā ūdens maģistrālais vads. Pirmās avārijas novēršanas darbi jau tika veikti 22. jūlijā, taču, lai pilnībā novērstu problēmu un nodrošinātu ilgtermiņa risinājumu, ir nepieciešami papildu remonta darbi,” norāda “Rīgas namu pārvaldnieka” pārstāve Evija Pastalniece.

Svarīgākais