FOTO. "Pēc pāris gadiem nozāģēs kokus"; Cēsu ielas remonts kļuvis par potenciālu koku slepkavu

© MN

Ir saprotams, ka, veicot ielu un ietvju remontus, zināmā mērā cietīs arī koki, tomēr katrai darbībai ir jābūt pakārtotai koku labsajūtai, lai tie kuplotu daudzus gadus, nevis brutāli jāapcērt to saknes.

Koku saknes ir nocirstas vairākos ielu un veloceliņu rekonstrukcijas projektos, tostarp Vienības gatvē iznīcībai tika pakļauta kastaņu aleja, kā arī Augšielas projekta darbu izpilde kokiem neko labu nākotnē nesola.

Tagad kārta pienākusi liepu alejai Cēsu ielā. Uzņemtajās fotogrāfijās skaidri redzams, ka gan no ielas puses, gan no ietves puses liepu saknes ir nežēlīgi apcirstas, un šādi savainotu koku dzīvotspēja ir apšaubāma. Būvniekam par šīs skādes nodarīšanu piespriests 200 eiro sods.

Par to vietnē "X" raksta Andrejs Urbāns: "Katru dienu Rīgas dome sasniedz zemāko punktu. Būvnieks iznīcina visiem Cēsu ielas kokiem saknes un par to saņem 200 eiro sodu, un turpina darbu."

Komentāros Kaspars raksta par līdzīgu situāciju: "Atkārtojas tas pats, kas Augšielā. Vari sazvanīt visu atbildīgos, izķert katru uz vietas, visu ar pirkstu un bildēs parādīt. Un viss. Nekā. Pēc pāris gadiem nozāģē kokus. Pilsētas iedzīvotājiem nodzēš simtiem tūkstošu vērtus apstādījumus tā, it kā nekas nebūtu noticis."

Svarīgākais