VIDEO: Ķengaragā izdeg dzīvoklis

© F64

Pēc svētdienas, 19. augusta, ugunsgrēka īrētā dzīvoklī Rīgā, Ķengaragā, vairāki viesi no Uzbekistānas uz brīdi palikuši bez pajumtes. Dzīvoklis ir aizslēgts, bet, kur palikusi atslēga, visi rausta plecus. Arī par nelaimes iemesliem atbildes ir skopas, vēsta "Degpunktā".

Virs tā sauktajiem Garajiem veikaliem, Ķengaragā, Latgales ielā, sestdien pēcpusdienā izdega dzīvoklis. Tajā līdz ugunsgrēkam mitinājušies vairāki vīrieši, bet liesmu izcelšanās brīdī mājoklis esot bijis tukšs. Īrnieki tobrīd bija devušies piegādāt ēdienu klientiem.

Iedzīvotāji slavē garāmgājēju atsaucību kritiskā brīdī un atzinīgus vārdus velta arī ugunsdzēsējiem. Tie klāt bijuši zibenīgi, tāpēc arī skāde nav liela.

“Kaut kādi puiši gāja pa ielu, visi taču tagad mobilos telefonus tur tuvumā, bet mums te somās un sazin kur mētājas, ej un atrodi. Puiši iet, telefons rokās, kaimiņiene stāv, balkonu pat neredz. Viņi kliedz, lai dod adresi, lai var izsaukt ugunsdzēsējus, bet viņa nespēj pateikt, visa trīc, balkons dūmos, Maskavas 250 kaut kā pateica. Viņi ātri uzspieda un atbrauca.”

Paši dzīvokļa īrnieki, puiši no Uzbekistānas, kuri apartamentos reizēm uzturoties pat sešu un vairāk cilvēku sastāvā, taujāti par ugunsgrēka izcelšanos, savu vainu nesaskata. Nelaimes gadījums - tāds ir secinājums.

Vīrieši norāda, ka šobrīd dzīvoklī iekšā netiek, jo atslēgas esot pie kāda cita. Izmisīgi zvani durvīs nepalīdz, un, iespējams, kādu brīdi, kamēr ārvalstu viesi skaidro attiecības, vismaz apkārtējiem būs miers. Iebraucēju skaļais un ne visai kārtīgais dzīvesveids ne vienam vien mājiniekam licis domāt par pārcelšanos.

Svarīgākais