VIDEO. Cilvēki pārskaitušies par dzirdēto Vecrīgā galvaspilsētas svētku laikā

© Depositphotos

Aizvadīti Rīgas pilsētas svētki, un dažas svētku atskaņas dzirdamas vēl tagad. Diemžēl ne tās pozitīvākās.

Cilvēki vietnē "X" neslēpj sašutumu, kāpēc Rīgas pilsētas svētkos ir jāklausās meldiņi krievu valodā.

"Šis mums jāklausās Rīgas dzimšanas dienā. Krievijas mūziķa Kipelova, putinista un kara atbalstītāja, dziesmas tiek izbļaustītas vecpilsētā, bet varbūt esam jau Pleskavas guberņa?" taujā kāds iksotājs.

Juris: Tak, protams, ka tas ir organizēts! Neviens no viņiem nedara to aiz savas "muzikālās tieksmes". Jautājums tikai vai caur Rīgas domi vai Kremļa vēstniecību, kura kāda velna pēc vēl atrodas Latvijā?

Dāvis: Man ir tāds iespaids, ka viņš patiesībā nav nekāds muzikants, bet gan vienkārši gaisa piesārņotājs, kam ir konkrēts uzdevums - lobēt krievu valodu un viņu kultūru jo agrāk tā nebija. Lūgums Rīgas Domei kaut ko darīt lietas labā un aizliegt šo šarādi.

Nesauc mani: RD ziņoja, ka svētkos uz Rīgas ielām būšot zināmi muzikanti, kas priecēšot mūs ar savām populārajām dziesmām. Tik neteica, ka tie, kas to izdomāja, ir ar kažoka oranži melno oderi uz āru.

Filips: Ko tūristi ierodoties domā? Domā ka ieradušies Krievijā, protams, visas šīs lietas bojā citu skatu uz Rīgu.

Gvido: Rīgas dome, kurš par šo ir atbildīgs? Kāpēc joprojām Rīgā ir jāklausās šie krievu dziedātāji?

Rīgas domes vicemērs Edvards Ratnieks šo komentējis lakoniski: "Nosūtīju informāciju Rīgas pašvaldības policijai."

Nedaudz vēlāk medijos parādījās ziņa, ka Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks aicina veikt izmaiņas normatīvajos aktos, lai aizliegtu krievu valodas izmantošanu pilsētvidē.

Svarīgākais