"Stulbums rullē un sauc sevi par ğēniju"; sabiedrība šokā par mērķiem, kam tiek tērēta budžeta nauda

© MN

Šonedēļ valdība pieņēma lēmumu 300 000 eiro novirzīt tam, lai bērnus iepazīstinātu ar rudzu maizi.

13. augustā LETA rakstīja: Valdība otrdien nolēma piešķirt 300 000 eiro rudzu maizes izdalīšanai izglītības iestādēs, lai iepazīstinātu pirmsskolas audzēkņus un pirmās līdz devītās klases skolēnus ar rudzu maizi kā tradicionālu un reģionam raksturīgu produktu, kā arī ar tās nozīmi uzturā, aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Ministrijas pārstāvji norāda, ka programmā bērniem mācīs lietot rudzu maizi, kā arī noskaidros rudzu maizes popularitāti jauniešu starpā.

Rudzu maizes programmu izglītības iestādēs īstenos un rudzu maizi audzēkņiem un skolēniem bez maksas dalīs no šā gada 1. septembra līdz 31. decembrim. Programmas realizēšanas laikā izglītības iestādēs jāveic pasākumi, kuros jāinformē bērni un jaunieši par tradicionālo rudzu maizi kā svarīgu latviešu kultūras daļu.

Soctīklos šī ziņa ir sacēlusi milzīgu vētru, jo bērnu iepazīstināšana ar rupjmaizi, kas ir ikdienišķa lieta, absolūti lielākajā daļā ģimeņu tā ir uz brokastu galda, ir pats bezjēdzīgākais naudas tērēšanas veids. It īpaši apstākļos, kad "ziedot.lv" ik dienu lūdz ziedojumus vēža slimniekiem, tajā skaitā bērniem, jo ne valsts, ne paša spēkiem nav iespējams samaksāt par zālēm.

Psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs vietnē "X" ironiski raksta: "Noteikti bērnus vajadzēs arī psiholoģiski sagatavot pirms šīs iepazīšanās. Par līdzīgu summu, saprotams."

Komentāros cilvēki ir patiesi nikni par naudas izšķērdēšanu bezjēdzīgos pasākumos: "Tas ir stāsts par valsts budžeta šķērdēšanu visabsurdākajām lietām. Ka tik var gudru anotāciju kāds ierēdnelis uzrakstīt. Realitātē tas izpaudīsies tā, ka katram kinderītim no rīta pie skolas durvīm iespiedīs saujā šķēli sausas maizes. Liec, sīkais, kur gribi."

"Savējo piebarošanas un naudas šķērdēšanas jaunu paveidu izdoma ir apbrīnas vērta."

Nebūšanas

Aizkrauklietis Jānis savas ģimenes spēkratu aplīmējis, lai varētu drošāk justies satiksmē. Uzlīmes ir gana spilgtas un automašīnu padara redzamāku. Diemžēl Jāņa radošās izpausmes CSDD tehniskās apskates inspektors nav spējis novērtēt un Jānim ikgadējā atļauja piedalīties ceļu satiksmē ar savu busiņu netiek pagarināta, vēsta "Bez tabu".

Svarīgākais