Bolderājā iedzīvotāji baidās par savu drošību

Ilustratīvs attēls © F64

Rīgā, Bolderājā, ir kāds pamests nams, kas kā magnēts pievelk jaunus cilvēkus. Pusaudžu “tusiņi” ēkā nereti beidzas ar demolēšanu un ugunsgrēku. Otrdien nams iekūrās ne pa jokam un atkal pēc tam, kad tajā bija paviesojušies nelūgti viesi, vēsta "Degpunktā".

Bolderājieši stāsta, ka pamestās kādreizējās armijas virsnieku kopmītnes pēdējā laikā deg ar apskaužamu regularitāti. Pēc blakus ēkās mītošo cilvēku domām, pie vainas ir kāds jaunieši grupējums, kas, iespējams, garlaicības mākti svilina grausta telpas.

“Ko es novēroju. Pieņemsim, vakardien. Ļoti daudz pusaudžu šeit bija. Vienkārši ļoti daudz. Mans viedoklis - nevienu nevaru vainot, pati strādāju ar puišiem. Mans viedoklis, ka to dara viņi. Pieņemsim, tas, ko es redzēju vakar. Diemžēl, ziniet, viņi ir tik ļoti agresīvi. Godīgi sakot, es pat nobijos - pieiet klāt un izdzenāt. Līdz šim esmu to darījusi, jo ugunsgrēki mums šeit ir bieži,” stāsta apkaimes iedzīvotāja.

Apkaimes iedzīvotāji ir nobijušies par savu drošību, jo dienestu darbinieku klātbūtne neatstāj vienaldzīgu nevienu no šodien sastaptajiem Lielupes ielas daudzdzīvokļu namu saimniekiem. Tāpat bažas rada grupējumu skaļā uzvedība apkārtnē.

Pēc vietējo teiktā, noprotams, ka neapmierinātība ar jauno cilvēku bezatbildīgo rīcību aug augumā. Ar to nav iespējams sadzīvot.

“Viņi uzspridzinās šo ēku, un kāds tur ies bojā. Simtprocentīgi. Vai arī ugunsgrēks pārmetīsies uz citām mājām. Tātad mājai mainīja jumtu, tas ir labs, ugunsdzēsēji stāsta, tur vēl nekas nav aizdedzies, taču tas nodegs. Tas ir grausts. Bet šo māju, neticas, bet būs jānojauc,” norāda Gļebs.

Kaimiņi jau ilgāku laiku cer uz pilsētas vietvalžu un likumsargu iesaistīšanos, jo pacietības mērs arī tuvējo māju iedzīvotājiem nav bezgalīgs.

Svarīgākais