"Kā tieši mums cīnīties, Siliņa?"; sieviete pastāsta par kādu absurdu situāciju vēža ārstēšanā

© Depositphotos

Atklājot nepilnības palīdzības nodrošināšanā vēža pacientiem, premjere Evika Siliņa (JV) mudina sabiedrību vērsties pie jomas atbildīgajiem un cīnīties par pacientu tiesībām.

Tikmēr Ziedot.lv informē, ka pēdējā gada laikā ar "Ziedot.lv" starpniecību vēža ārstēšanai lūgti 95 ziedojumi 2,6 miljonu apmērā, turklāt desmit pacientiem vākta nauda zālēm, kas ir kompensējamas, bet citām diagnozēm - tātad daudzu sasirgušo veselības un dzīvības jautājums ir atkarīgs no līdzcilvēku finansiāla atbalsta.

Par kādu absurdu situāciju vēža ārstēšanā pastāsta "X" lietotāja ar segvārdu NK.

"Manas "5 kapeikas": Reizi nedēļā vedam draudzenes mammu uz ķīmijterapiju. Šodien aizbraucam, atstājam kundzi uz procedūru, pašām vairākas stundas brīvas. Pēc 10 min. mamma zvana - varot braukt mājās, NEESOT ZĀĻU! Būšot tikai pēc 26.08. KĀ tieši mums cīnīties, Evika Siliņa?"

Nedaudz vēlāk viņa piebilst: "Nerunājot nemaz par to, ka "ķīmijas" kurss tiek sačakarēts, bet, KĀ slimnīcā VAR NEZINĀT, ka rīt atbraukušam pacientam nebūs šo zāļu?! Labi, mēs no Pierīgas, bet tikpat labi cilvēks varēja kulties arī no Preiļiem, Madonas vai Talsiem..."

Laila: Mēs radinieci vedam uz Lietuvu. Maksājam lielu naudu ,jo LV neārstē, bet atstāj nomirt! Cilvēks, kuram pateica- “dzīvosi gadu”, dzīvo jau 10to pateicoties Lietuvas dakteriem. Attieksme ir diena pret nakti.

Mārcis: Es saprotu ka var trūkt zāļu, nebūt naudas, bet nespēt paziņot par procedūras pārcelšanu?

Nata: Vienīgais ko JV prot, ir piegriezt skābekli visiem, bet ne sev.

Mr: Jaunā Vienotība ir viena vienīga onkoloģija.

Svarīgākais