Brīdina par negodīgu uzņēmēju - politiķi Ogres novadā; ir cietušie

Ilustratīvs attēls © F64

Lauberes ciema iedzīvotāja Austra aprīlī pieteikusies pabalstam malkas iegādei, kas pienākas maznodrošinātām personām. Ogres novada pašvaldība iedevusi divus iespējamos variantus malkas piegādātājiem – ar vienu no tiem vārdā Modri Kempi kundze arī sazinājusies. Uzņēmējs telefoniski esot solījis malku piegādāt par 34 eiro kubikmetrā, bet, tiklīdz piegāde veikta, kundze uzreiz sapratusi, ka, viņasprāt, iekritusi negodprātīga uzņēmēja nagos, vēsta "Bez tabu".

Pagājis laiks, un uzņēmējs klauvējis pie durvīm - malka esot klāt! Liels bijis pārsteigums, ieraugot, ka atvesta vien nepilna piekabe. Uzņēmējs Modris Kempe neesot noslēdzis līgumu ar Austru, tāpat minētā, sākotnēji izdevīgā cena nosaukta vien mutiski, Modra vārds redzams arī Latvijas Reģionu apvienības sarakstos, turklāt par viņa uzņēmējdarbību sūdzas arī citi. Pēc piegādes Ogres sociālā dienesta darbiniece kundzei atnesusi pavadzīmi - izrādās, uzņēmējs piegādājis nepilnus septiņus kubikmetrus malkas par teju 600 eiro.

Apskatot malkas piedāvājumu internetā, cena par kubikmetru svārstās no 40 līdz 50 eiro par kubikmetru, savukārt Modris seniorei Austrai par vienu kubikmetru malkas paprasījis 85 eiro.

Uzņēmējs Modris Kempe noliedz, ka būtu kundzei sākotnēji nosaucis zemāku cenu, stāsta, ka tādas ir malkas cenas un lētāku nedabūt, tomēr sludinājumi runā paši par sevi.

Ogres novada pašvaldība aicina izvairīties no sadarbības ar minēto uzņēmēju. Arī dome saņēmusi iedzīvotāju sūdzības par, iespējams, negodprātīgi veiktu malkas piegādi.

Svarīgākais