Pircēji nesaprašanā par Brīvdabas muzeja lēmumu gadatirgū neļaut pārdot Skrīveru "Gotiņas"

© Ekrānuzņēmums

"Diemžēl, šobrīd izskatās, ka nevarēsim iepriecināt jūs ar saviem gardumiem Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja mūsdienu amatniecības gadatirgū 7. un 8.septembrī, jo neesam kvalificējušies “finālam” !" sociālajā vietnē "Facebook" raksta Skrīveru pārtikas kombināts, pievienojot Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja atteikuma vēstules ekrānuzņēmumu.

"Nesaprotami, kā plašajā Brīvdabas muzejā vieta atrodas tikai 50 pārtikas ražotājiem un 220 nepārtikai! Zinām, ka daudzi atmet ar roku un necīnās, bet mēs esam izbrīnīti, kā konfektes "Gotiņa", ar tautasdziesmu katrā papīrītī, Latviskā Mantojuma zīmi, 100% roku darbu, būdama ražotne, kas pastāv kopš 1956. gada un nav atrodama lielveikalu “ķēdēs” var neiederēties Brīvdabas tirgus konceptā?! " raksta Skrīveru pārtikas kombināts.
Uzzinot šo jaunumu, lielākā daļa lasītāju bija sašutuši:
  • Maija: "Izskatās, ka viss latviskais un senču mantotais mūsdienās nav cieņā! Viens mierinājums, jūs pircēji zina un pazīst kā gardas produkcijas ražotāju. Nepārdzīvojiet, kas pirka jūsu produkciju, tie arī pirks. Skumji protams, bet te nu mēs esam."
  • Kristīne: "Neizturēja konkurenci??? Vai tas ir kāds joks? Ļoti ceru, ka jā!
    Jūsu ražotās konfektes bija, ir un būs Latvijas lielākais gardums."
  • Skrīveru pārtikas kombināta gotiņas - bērnības garša. Tas ir kārtējais birokrātijas un konkurentu izraisīts murgs.
  • Vita: "Kaut kāds murgs....Šīs konfektes gadu desmitiem ir mūsu valsts simbols....kauns,kauns..."
  • Līga: "Jūsu produkcija jau izsenis ir ārpus visas konkurences. Visu lēmumu pamatā ir cilvēks, tad lai tā arī paliek. Šobrīd, kad tuvojas 1. septembris, jūsu saldumu tūtas varētu būt labs risinājums Zinību svētku papildinājums. Esmu no diezgan attāla novada, un Brīvdabas muzeja tirgu beidzamo reizi esmu apmeklējuši pagājušajā gadsimtā. Taču jūsu mājas lapa ir pieejama jebkurā pasaules malā jebkurā diennakts laikā. Saprotu, ka sarūgtinājums. Bet…vēl jau notiek dikti daudz visādu pasākumu, kur jūsu produkcija būs tieši piemērota un aizies uz URĀ!!! Arī pieteikšanās un dalība ir gana elastīga. Nu tad lai saldi, lai Gotiņa!
  • Ingūna: "Šis brīvdabas muzeja kastings ir vienkārši šausminošs. Nav skaidrs, kā tiek izvērtēta prece. Kāpēc viens mohēras adītājs ir gana tautisks, bet otrs ne?! Kāpēc viens drīkst tirgot tikai lina kleitas, bet otrs visu iespējamo. Kāpēc viena pērļotāja labāka par otru?"

Svarīgākais