Juglas iedzīvotāji ir izmisumā; kas notiek?

© Vladislavs Proškins/F64

Rīdziniece Inga jau trešo gadu dzīvo Juglā un arī šovasar viņu nepatīkami pārsteidz skats pie piemiņas zīmes – akmens Strazdumuižas pamieram, kas atrodas Brīvības gatvē 411, vēsta "Bez Tabu".

Rīdziniece Inga apgalvo, ka pie piemiņas zīmes Juglā regulāri dzīvo bezpajumtnieki. Viņa esot saukusi policiju, informējusi pieminekļu pārvaldi, bet situācija nemainās. Apkārtne tiekot pārvērsta par lielu tualeti, jo šie cilvēki nokārtojas, kur vien grib.

Arī māmiņas Diānas pacietības mērs nu ir pilns, pirms mūsu ierašanās viņa izsaukusi policiju, jo kārtējo reizi četru cilvēku kompānija atpūšas pagalmā - turklāt manāmi iereibusi tieši blakus bērnu laukumam.

Vietējie ir izmisumā, jo parasti, kad ierodas policija, nekas nemainoties. Šoreiz gan Valsts policijas darbinieks izsauc pat ātro palīdzību, kas vienu no atpūtniekiem ieliek mašīnā un aizved, bet pārējiem ļauj palikt turpat pagalmā.

Pašvaldības policijas pārstāve Ērika Verze atklāj, ka konkrētā adrese jau ir iekļauta patrulēšanas maršrutā.

Piemēram, par nokārtošanos pie Brīvības pieminekļa var tikt pie branga naudas soda, pērn kādam vīrietim par šādu rīcību piemērots 1000 eiro naudas sods. Taču mitināšanās pie šīs piemiņas zīmes Juglā gan neesot sodāma rīcība.

Līdz šim Rīgas patversmes Mobilajai brigādei nebija informācijas par bezpajumtnieku pulcēšanos pie piemiņas zīmes. Taču, ja viņi netraucē sabiedrisko kārtību, nav aizliegts tur uzturēties.

Iedzīvotāji šādās situācijās ir aicināti ziņot, zvanot Rīgas patversmes Mobilajai brigādei 27023550.

Nebūšanas

Aizkrauklietis Jānis savas ģimenes spēkratu aplīmējis, lai varētu drošāk justies satiksmē. Uzlīmes ir gana spilgtas un automašīnu padara redzamāku. Diemžēl Jāņa radošās izpausmes CSDD tehniskās apskates inspektors nav spējis novērtēt un Jānim ikgadējā atļauja piedalīties ceļu satiksmē ar savu busiņu netiek pagarināta, vēsta "Bez tabu".

Svarīgākais