Dzīvoklī Rīgā nogrand sprādziens; vietējie pārbiedēti

© F64

Kāds grādīgo dzērienu entuziasts Latgales priekšpilsētā pamatīgi pārbiedēja līdzcilvēkus, uzlaižot gaisā savā dzīvoklī uzstādīto pašdarinātās dziras pagatavošanas ierīci. Vairāki iedzīvotāji vēlā vakarā bija spiesti evakuēties no ēkas un uz ielas pavadīt vairākas stundas, vēsta "Degpunktā".

Kā pastāstīja Salaspils nama iedzīvotāji, viss piebraucamais ceļš pie ēkas ir bijis vienos stiklos. Par to, ka šeit, piektajā stāvā, noticis spēcīgs sprādziens, šodien atgādina policijas norobežojošā lente, kā arī zaļajā zonā un uz ietves redzamās stikla atlūzas.

Eksplozijas troksnis mājinieku ierastās vakara gaitas iztraucēja pirms plkst. 2 naktī, tieši pirms došanās pie naktsmiera. Blīkšķis bijis tik pamatīgs, ka novibrējušas pat ēkas sienas: “Es dzirdēju, ka stikli aizgāja pa gaisu. Izgāju uz balkona, un uz mašīnas bija stikli. No piektā stāva kaimiņi teica, ka kaut kas uzsprāga.”

Vīrietis pastāsta, ka piektajā stāvā mītošajam kaimiņam, iespējams, no ierindas izgāja pašgatavotā stiprinātā dzēriena aparāts. Tehniskās ķibeles, kas piemeklēja kandžas ierīci, pēc mājinieka domām, tad arī uzskatāmas par galveno sprādziena iemeslu.

Pēc negadījuma adresē strādāja vairāku operatīvo dienestu darbinieki. Atbrauca arī būvdarbu speciālisti, lai novērtētu ēkai nodarītos bojājumus.

Šodien dzīvokļa saimnieks ar dēlu atrodas medicīnas iestādē, kur abiem tiek veiktas veselības pārbaudes. Pēc kaimiņu teiktā, cilvēki negadījumā smagi necieta.

Svarīgākais