Daugavgrīvā vīrietis sašutis par notiekošo dabas parkā

© Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu

Daugavgrīvas iedzīvotājiem vismaz vienā ziņā paveicies – turpat pie mājām pieejama pludmale. Ceļš līdz tai gan jāmēro cauri dabas parkam. Kā norāda vietējais iedzīvotājs Pēteris, dabas parks ir sliktā stāvoklī, vēsta "Bez tabu".

Pēteris esot zvanījis dažādām iestādēm, tomēr dzirdīgas ausis parka sakopšanai tā arī neesot izdevies atrast.

Dabas parks “Piejūra” plešas nepilnu 37 kilometru garumā no Vakarbuļļiem Rīgā līdz pat Saulkrastu pievārtei. Teritorijā konstatēti 24 Eiropas nozīmes biotopi, kas kopumā aizņem 84% dabas parka teritorijas.

"Te ir daudzi sakrituši koki, rudenī un ziemā izskatās kā pēc kādas ainas no Ziemassvētku kaujām. Neviens tos kokus nevāc prom, tie te mētājas jau ilgu laiku. Teritorija regulāri arī applūst, tas ūdens diezgan smako. Tajā čūskulājā uzturas arī narkomāni, viņiem tur ir labi, no ielas nevar redzēt viņus."

Zeme Daugavgrīvā, kur atrodas dabas parks “Piejūra”, pieder pašvaldībai. “Dabas parks “Piejūra” ir aizsargājama teritorija. Pieņemti īpaši Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka, ko drīkst un ko nedrīkst šajā teritorijā darīt. Viens no noteikumiem ir, ka kritušos kokus, kuriem diametrs resnākajā daļā ir lielāks par 25 centimetriem, nedrīkst vākt prom. Tiem tur jāpaliek, tā ir mītne dažādiem kukaiņiem,” stāsta Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.