VIDEO: Lietavu sekas Jūrmalā dramatiskas

© Dmitrijs Suļžics /MN

Ūdens straumes nedēļas sākumā pārņēma ielas vairākās Latvijas pilsētās. Vieni no plašākajiem plūdiem bija vērojami Jūrmalā, kur joprojām cilvēki gaida rindā, lai varētu izmantot ūdens sūkņa pakalpojumus un atbrīvotu teritorijas no slapjuma. Vietām applūda tikai pagalmi, bet dažviet ūdens varā nonāca ar mājas iekšpuse, vēsta "Degpunktā".

Kādas mājas pagrabs ir pārvērties dziļā baseinā, un plūdu radīto bojājumu apmērs ir mērāms aptuveni miljons eiro vērtībā.

Šajā miljonā iekļautie lielākie zaudējumi būs no norakstāmām “Bentley” un “Porsche” automašīnām, bet kopumā vismaz desmit spēkratiem, kas palikuši zem ūdens. Un jāgaida vēl vairākas dienas, kamēr Kanālu ielas mājas iedzīvotāji ieraudzīs patiesos postījumu apmērus. Tomēr pašlaik cilvēkiem ir skaidrs, ka vētra, par kuru pat tika iepriekš brīdināts, ātri vien atklāja, cik pilsētas infrastruktūra ir vāja pret dabas stihiju.

Ūdens uz Kanālu ielu sāka plūst brīdī, kad sākās intensīva satiksme, jo mašīnu radītie viļņi izveidoja ūdens straumi, kas ātrā tempā applūdināja dzīvojamās teritorijas. Cilvēki ielas galā centās izveidot aizsargdambi, kas pat izdevās, taču kaimiņiem bija citi plāni, un viņi šo aizsprostu sāka jaukt nost, paverot ūdenim brīvu ceļu.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka plūdi radušies kanalizācijas sistēmu bēdīgā stāvokļa dēļ.

“Nespēj izturēt. Šodien ātri atvērām vaļā vārstu, lai iet. Pilns līdz augšai. Tā ka diezgan bēdīgi,” saka vietējais iedzīvotājs.

Pagraba funkcija nebija tikai auto stāvvieta. Mājas lejasdaļā atradās arī visas tehniskās sistēmas, kas nodrošina ēkas darbību. Līdz ar to finansiālie zaudējumi būs ne tikai automašīnu īpašniekiem.

Svarīgākais