Sievieti Valkā pamatīgi satrauc tas, ko dara viņas kaimiņi

© depositphotos.com

Mariju uztrauc kaimiņu uzstādītās video novērošanas kameras, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Marija ar ģimeni jau vairākus gadus dzīvo Krustcelēs - tā sauc daudzzīvokļu namu Valkas novadā. Tomēr itkā drošajā ciematā kaimiņi sākuši uzstādīt video novērošanas kameras. Marija rāda un stāsta, ka kameras uzstādījuši jau divi kaimiņi pie savu dzīvokļu logiem. Kameras itkā pavērstas uz vienu pusi, taču tajās nav redzams viss pagalms. Marija zina, ka kaimiņi kameras uzstādījuši, lai apsargātu savas automašīnas un neiebilst pret kameru uzstādīšanu kā tādu, taču nesaprot, kāpēc nepietiek tikai ar vienu kameru, kas aptvertu visu teritoriju. Negribot dzīvot kameru ielenkumā.

Marija sava bērna foto nepublicējot sociālajos portālos, bet baidās, ka bērna foto vai video tagad varētu tikt ievietots kādā sociālajā portālā. Marija uztraucas par savu un bērna datu drošību.

Krustceļu iedzīvotāji stāsta, ka ēku pārvalda pašu dibināta un organizēta 3 cilvēku biedrība. Viens no tiem - Artūrs, kurš pirmais Krustcelēs pie sava dzīvokļa loga uzlicis novērošanas kameru. Viņš atklāj - kamera patiesi uzlikta, lai pasargātu savu auto un Marijas konflikts ar otru kaimiņu patiesībā esot par smēķēšanu uz balkona, nevis kameru uzstādīšanu. Artūrs atklāj, ka ieraksti no kamerām dzēšas divu nedēļu laikā un sociālajos portālos ierakstus neplāno ievietot.

Svarīgākais