Atklāj detaļas par to, kā nodega Latvijā populāra kafejnīca

Ilustratīvs attēls © F64

Brīvdienās ugunsgrēks nopostīja iecienītu ēstuvi Koknesē. Liesmas ēku apņēma dienas vidū, kad iestādē bija daudz apmeklētāju un darbi ritēja pilnā sparā, vēsta "Degpunktā".

Kā stāsta kafejnīcas “Panna cafe” īpašniece, liesmot sākusi ēkas vecākā daļa no ārpuses. Iespējams, aizdegušies elektrības vadi. To šodien gan dosies pētīt eksperti, bet pēc pirmo aculiecinieku teiktā un safilmētā tā varot noprast.

Liesmas strauji izplatījās, un arī ugunsdzēsēji atzīst, ka glābšanas darbi bija sarežģīti un prasīja lielus resursus.

Guntars Laukazīle, VUGD Aizkraukles daļas komandieris:

“Dzēšanas darbus apgrūtināja jumta segums skārds, un izplatību veicināja siltumizolācijas materiāls, proti, skaidu siltinājums. Lai sekmīgi ugunsgrēku nodzēstu, bija nepieciešams demontēt jumta segumu gan ar vinčas, gan roku rīku palīdzību. Tas tika izdarīts. Ugunsgrēkā bija izdedzis ēkas mansarda stāvs 600 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka dzēšanā tika iesaistītas sešas autocisternas un piedalījās vairāk nekā 20 ugunsdzēsēji glābēji.”

Kafejnīcas un telpu īpašniekiem šobrīd primāri esot saglabāt darbu saviem darbiniekiem. Daļai cilvēku būs iespēja strādāt uzņēmumam piederošā kafejnīcā Aizkrauklē, savukārt, ja izdosies bojāto māju nojaukt, īpašnieki plāno darbu turpināt vienā no nosargātajām ēkām, izveidojot āra kafejnīcu.

Nebūšanas

Tika solīts, ka bioloģisko atkritumu šķirošana būs ekonomiski izdevīga un samazināsies kopējā par atkritumu izvešanu maksājamā summa. Dzīve pierāda, ka ne visiem bioloģisko atkritumu šķirošana ir izdevīga - nākas maksāt vairāk nekā 50 eiro mēnesī.

Svarīgākais