Jelgavas novada domes deputāti pieķer briesmu lietās

© Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu

Jelgavas novadā Kalnciema centrā gadiem ilgi atradās pamesta konditorejas ēka. Pirms pāris dienām beidzot veco graustu sāka jaukt nost. Vietējais makšķernieks pamanījis, ka būvgruži netiek nogādāti tiem paredzētajā vietā, vēsta "Bez Tabu".

Kalnciema iedzīvotājs, kurš vēlējās palikt anonīms, pirms pāris dienām redzējis, ka nojauktās vecās konditorejas būvgružus ved nevis uz tiem paredzēto vietu, bet gan uz vietējo dīķi.

Vietējais zina teikt, ka ēka pieder Jelgavas novada deputātei Irinai Dolgovai.

Jelgavas novada domes deputāte Irina Dolgova telefonsarunā apstiprina, ka vecā konditorejas ēka ir viņai piederošs īpašums, kuru jauc nost. Tāpat viņa piekrīt, ka ir sanācis misēklis, kuru šobrīd risinot. Viņa skaidro, ka uz dīķi aizvesti vien ķieģeli, kas ir paredzēti krasta stiprināšanai.

Tiesa, apskatot būvgružu kaudzes, var redzēt, ka atvesti ir ne tikai ķieģeļi, bet, piemēram, arī šīferis.

Aizbildinoties, ka tomēr nav laika sarunai, deputāte lūdz sazināties ar viņu vēlāk. Kad Irina Dolgova atkārtoti ar mums sazinās, viņa vairs neko nemin par iepriekš izteikto apgalvojumu, ka vēlas stiprināt krastu. Vien piebilst, ka neko nepaskaidros un par visu uzņemas atbildību.

Nebūšanas

Tika solīts, ka bioloģisko atkritumu šķirošana būs ekonomiski izdevīga un samazināsies kopējā par atkritumu izvešanu maksājamā summa. Dzīve pierāda, ka ne visiem bioloģisko atkritumu šķirošana ir izdevīga - nākas maksāt vairāk nekā 50 eiro mēnesī.

Svarīgākais