Mārupes iedzīvotāju dzīve pamazām pārvēršas murgā

Ilustratīvs attēls © F64

Skaļi izpūtēju trokšņi un motosporta cienīgi triku elementi diennakts tumšajā laikā vairākkārt manīti Mārupes ielās. Apkārtnes iedzīvotāji vēlas pievērst uzmanību jauniešu braukšanas tendencei, ar kuru sadzīvot kļūst arvien grūtāk, vēsta "Degpunktā".

Rita pieļauj, ka jaunie puiši savus braucamos skaļākus ir padarījuši apzināti: “Viņi sāk braukāt ap pl .23. Pa dienu ne. Tad līdz pusnaktij vai pl. 1 braukā. Troksnis nav patīkams. Izpūtēji varbūt ir noņemti.”

Lielās ielas nama iemītnieki Katrīna un Markuss stāsta, ka diennakts gaišajā laikā pusaudžu kompānijas aktīvu vizināšanos nepiekopj. Tieši pretēji - braucēji savu pašapliecināšanos uzsāk brīžos, kad tuvējās apkaimes iedzīvotāji laižas miegā: “Ir kaitinoši, logus nevar atvērt. Es saprotu arī jauniešus - viņi izklaidējas. Aizies uz skolu un vairs nebraukās.”

Mārupes novada pašvaldības policijas priekšnieks Juris Jēkabsons stāsta, ka iedzīvotāju sūdzības par trokšņojošiem mopēdiem tiek uzklausītas. Viņš arī uzsver ilgtermiņa audzinoša rakstura pasākumu nozīmi: “Mēs strādājam ar jauniešiem ar preventīvām metodēm. Skolās ir policists, kurš informē par atbildību, sekām un izmaiņām normatīvajos aktos.”

Vienlaikus pilsētas iedzīvotāji nenoliedz, ka jaunieši, braucot ar motorolleriem, kļūst apzinīgāki. Novērots, ka pusaudži lieto aizsargekipējumu un apdrošina savus braucamrīkus. Bet tomēr šis kaitinošais troksnis!

“Viņiem braucamrīki ir interesanti, kaut kur pulcējas un baros pārvietojas. Naktī divi motorolleri rada lielu troksni,” saka policists.

Nebūšanas

Tika solīts, ka bioloģisko atkritumu šķirošana būs ekonomiski izdevīga un samazināsies kopējā par atkritumu izvešanu maksājamā summa. Dzīve pierāda, ka ne visiem bioloģisko atkritumu šķirošana ir izdevīga - nākas maksāt vairāk nekā 50 eiro mēnesī.

Svarīgākais