Kādai sievietei iestāšanās augstskolā kļūst par murgainu piedzīvojumu

© Kaspars Krafts/f64

Latvijas izglītības sistēma ir nepārtrauktā pārmaiņu procesā. Tiek mainīta mācību metodika un vērtēšanas sistēma. Tiem, kuri vidusskolu ir beiguši senāk, iestāšanās augstskolā var izrādīties izaicinājumiem pilns notikums.

Šonedēļ ir sākusies dokumentu pieņemšana Latvijas augstskolās - lai gan Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī pašas augstskolas iesaka izmantot elektronisku pieteikšanās veidu, ir daudz cilvēku, kuri to nevar un negrib izmantot, tāpēc nākas doties uz nolūkoto augstskolu klātienē. Bet arī klātbūtne negarantē, ka dokumentu iesniegšana noritēs bez problēmām.

Ilze mikroblogošanas vietnē "X" raksta: "Traki, kad vidējā izglītība iegūta tik sen, ka LU dokumentu pieņemšanā nesaprot, ko darīt ar manām atzīmēm un gala eksāmenu rezultātiem, kuri ir līmeņos, nevis procentos. Visi redz kaut ko tādu pirmo reizi. 10 balles skaitoties pārāk labi, lai būtu reāli."

Evijas dēlam arī problēmas: "Kopējā studiju reģistrēšanās sistēma strādā nepilnīgi. Dēlam ''paziņoja'', ka nevar apstiprināt pietiekumu, jo "neatrod" viņa pagājušajā nedēļā saņemto CE rezultātus. Šodien nosēdēja ''dzīvajā rindā'' 2 stundas, lai pabeigtu reģistrāciju. Dzirdējis, ka dažādas problēmas esot."

Dace zina teikt: "Oi! Man paziņai šitā pēc daudziem gadiem stājoties augstskolā, aktuāls bija vērtējums matemātika. Diplomā ir eksāmeni algebrā un ģeometrijā, bet matemātikā nav. Tur vesels ņemtiņš bija, kur sākumā lika nākt pēc gada un pa vidu kārtot CE matemātikā."

Svarīgākais