Ceļ trauksmi par bīstamu vietu Grīziņkalnā

© Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu

Rīdziniece Laura kārtējo reizi dodoties pastaigā pa Grīziņkalnu piedzīvojusi bīstamu situāciju, šķērsojot gājēju pāreju. Viņa uzskata, ka ir nepieciešams veikt satiksmes uzlabojumus, vēsta "Bez Tabu".

Rīdziniece Laura vērš uzmanību uz bīstamību Grīziņkalnā.

"Šodien kārtējo reizi dodoties pastaigā ar meitu, saskāros ar situāciju, ka mūs gandrīz notrieca uz gājēju pārejas Grīziņkalnā. Praktiski katru dienu jāsaskaras ar situāciju, ka autovadītāji nestājas pie šīs gājēju pārejas. Vairākas reizes esam stāvējušas un vismaz piecas automašīnas vienkārši aizbrauc, nepievēršot uzmanību, ka pretējas joslas mašīna ir apstājusies. Vai tiešām šeit nevar uzstādīt luksoforu? Ticu, ka es neesmu vienīgā, kurai šī gājēju pāreja šķiet pilnīgi nedroša."

Grīziņkalna apkaimes biedrības pārstāve Marta Kotello norāda, ka šajā apkaimē dzīvo ap 6000 iedzīvotāju, tuvumā ir aptuveni 10 bērnu dārzi, kas nozīmē, ka šo pāreju izmanto daudzi cilvēki, tāpēc, viņasprāt, nepieciešams to padarīt drošāku.

Rīgas domē gan ir labas ziņas iedzīvotājiem - tomēr ir plānotas pārmaiņas. Projektā ir paredzēts, ka gājēju pāreja būs regulējama ar luksoforiem. Pagaidām gan nav skaidrs, kad darbi tiks īstenoti, bet paredzēts, ka tuvāko divu gadu laikā.

Svarīgākais