Ziņo par peldētāju, kas pazudis Ķīšezerā; tālāk notiek kas negaidīts

© Lauris Vīksne/F64

Savu spēju pārvērtēšana peldoties, īpaši alkohola reibumā, var beigties letāli. Šo frāzi glābēji atgādina nepārtraukti un ne velti. Viņi teju ikdienu steidz palīdzēt cilvēkiem, kas nokļuvuši nelaimē, baudot ūdens priekus. Diemžēl ne visi novērtē glābēju iesaisti un mēdz izrādīt arī agresiju, vēsta "Degpunktā".

Par peldētāju, kas nolēcis no piestātnes un pazudis zem ūdens Ķīšezerā agrā rīta stundā, glābējiem ziņoja aculiecinieki. Operatīvie dienesti steidzās uz notikuma vietu, tostarp Drošības uz ūdens pārvaldes Ķīšezera glābšanas stacijas glābējs. Piebraucot ar laivu tuvāk vietai, kur bija manīts peldētājs, likumsargs sastapa bravūrīgu vīrieti, kurš kūņājās pa ūdeni.

Nokļuvis tuvāk krastam vīrietis kļuva arvien agresīvāks un pašpārliecinātāks.

“Brīdī, kad pašvaldības policijas darbinieks deva rīkojumu vīrietim uzrādīt personu apliecinošu dokumentu vai nosaukt savus personas datus, vīrietis sāka bravūrīgi uzvesties, draudēja, nereaģēja uz policijas darbinieka rīkojumiem un uztvēra to visu kā piedzīvojumu, neizprotot savas uzvedības bīstamību,” stāsta policijā.

Vīrietis palika pie sava un mētājās ar frāzēm par to, ka skaidrā viņš pārpeldēt ezeru nevar, toties reibumā spēki tam pietiek un ar savu dzīvību viņš var darīt, ko grib. Kompānija, kas bija kopā ar peldētāju, auklējās ar savu draugu kā ar mazu bērnu, lūdzoties parakstīt operatīvo dienestu papīrus un mēģinot vīrieti nomierināt.

“Ņemot vērā vīrieša uzvedību un attieksmi, tika pieņemts lēmums uzsākt administratīvā pārkāpuma procesu par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas, traucējot personu mieru, iestādes darbu vai apdraudot savu vai citu personu dzīvību, par šo pārkāpumu likumpārkāpējam var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz 500 eiro.”