"Vīrs nes no ūdens laukā svešu, nekustīgu bērnu..." sieviete dalās ar pārdzīvoto Lucavsalā

© MN

Statistika liecina, ka vidēji gadā noslīkst pieci bērni vecumā līdz 14 gadiem, bet kopumā gadā noslīkst ap 100 cilvēku. Marta vietnē "X" pastāsta par nesen pieredzēto Lucavsalā. Šis stāsts, lai kalpo kā atgādinājums - ar bērniem pie ūdenstilpnēm jābūt ļoti, ļoti vērīgiem gan vecākiem, gan līdzcilvēkiem.

"Lucavsala. Māte krastā dusmīga: "Tak gde že on? " Un mirkli vēlāk mans vīrs nes no ūdens laukā svešu, nekustīgu bērnu. Vēl dzīvu, par laimi," vietnē "X" raksta Marta. Viņa piebilst: "Vīrs nesa krastā, es saucu ātros un pa to laiku pieskrēja glābējs, kas pārņēma. Tieši pēc tam spriedām, ka nemaz nezinātu, ko īsti darīt ar tādā stāvoklī esošu cilvēku. Gan milzīgas dusmas, gan skumjas un mijas pārdomas starp to, ka policijai šādos gadījumos ir jārunā ar vecākiem par nolaidību, gan cerība, ka vecāki paši ir sapratuši, ka šī ir once in a lifetime iespēja."

Who: Krievenes tādas ir, vēl visu apkārtējos un bērnu izlamās. Mans subjektīvs novērojums peldvietās. Gan jau gulēja krasta, kā baļķis ieurbusies telefonā.

Atecina: Ak, dievs!

Moona: Pagājušo gadu Turcijā, viesnīcā. Mazā bērnu baseinā meitenīte ap 2-3 gadi… izvika neelpojošu. Paldies glābējiem, kas atdzīvināja. Ilgi cīnījās. Māte (turciete) pie baseina uzpasēja. Tas bija viens mirklis un šāda nelaime. Jo, uz mirkli novērsa skatienu uz otru savu bērniņu.

Baltiņš: Lai mūžīgi plus punkti tava vīra karmai!

John: Esmu arī vienu bērnu izglābis no pilna baseina ārzemēs ceļojuma laikā. Māte tālu, neko nemana. Ar bērniem tas notiek tik ātri. Labi, ka pagadījos blakus. Būtu tālāk, nesaprastu, ka bērns jau sācis slīkt. Bērniem jāmāca peldēt ļoti agri. Viena no svarīgākajām dzīves prasmēm.

SaulesNav: Nedēļu dzīvojot kūrortā katru dienu redzu pludmalē vecākus, kas guļ kā plaušas saulē, kamēr sīkie drasē apkārt nepieskatīti... Saprotu, ka vecākiem vajag atpūtu, bet nu bik man plakstiņš raustās, šito redzot .