Apmeklētājai ar suni/asistentu nākas piedzīvot pazemojumu un atraidījumu

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Sieviete, kuras pārvietošanās spējas ir tiešā veidā atkarīgas no suņa/asitenta, netika ielaista Rehabilitācijas centrā Vaivari.

Sieviete "Facebook" raksta:

"Rehabilitācijas centrā Vaivari, kur ar Elfu esam atbraukušas ciemos pie draudzenes, nevarot ienākt ar suni - asistentu, kuram saskaņā ar MK noteikumiem 959.30.5 ir atļauts visur būt ar savu saimnieku, cilvēku, kam viņš palīdz.
Apsargs: “Atnāks priekšnieks, tad visu noskaidrosim. Līdz tam ārā teritorijā varat būt. Jā vajag, varu uz tualeti uz savu atbildību Jūs pavadīt.”
Priekšnieks nāk jau stundu. Smieties vai raudāt? Realitāte?"
Stuāciju komentējuši centra darbinieki: "Labdien, Baiba!
Mēs patiesi atvainojamies par radušos situāciju, bet ikviens mūsu pacienta apmeklējums ir jāsaskaņo ar attiecīgās nodaļas vadītāju, lai pasargātu mūsu pacientus no infekciju un vīrusu slimību izplatības. Mūsu apsargs pildīja savus darba pienākumus un pamatojoties uz mūsu iekšējiem kārtības noteikumiem, Jūs netikāt ielaista iekšā mūsu centrā. Mēs saprotam, ka Elfa ir nešķirams sabiedrotais un noteikti tas nebija iemesls aizliegumam iet tālāk centra iekšienē. Mēs aicinām ar mūsu centra pacientiem tikties 1.stāva foajē, kafejnīcā vai labo laiku izbaudīt mūsu labiekārtotajā dārzā."
Neskatoties uz centra darbinieku skaidrojumu, komentētāji uzskata, ka situācija nav adekvāta: "Tā noteikti nav jābūt. Servisa suņi noteikti ir mazāk infekciozi kā daudzi cilvēki.UN kas tur jāsaskaņo? Nav taču cietums"

Svarīgākais